OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

ΥΠΕΣ: Συνεργασία με Υπουργείο Υποδομών για αντισεισμική προστασία

Τη στενή συνεργασία μεταξύ του Υπουργείου Εσωτερικών και του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ανακοίνωσαν οι αρμόδιοι υπουργοί, κ.κ. Τάκης Θεοδωρικάκος και Κώστας Καραμανλής, ύστερα από συνάντηση που είχαν, σήμερα.

Η συνεργασία επικεντρώνεται στην αντισεισμική προστασία σχολικών μονάδων και δημοσίων κτιρίων, με βάση το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και το συντονισμό της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), των Κτιριακών Υποδομών (ΚΤΥΠ) και του Οργανισμού Αντισεισμικής Προστασίας (ΟΑΣΠ, ώστε όλα τα ελληνόπουλα να νιώθουν ασφάλεια στα σχολεία τους.

Μετά τη συνάντηση ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, δήλωσε: 

«Το Υπουργείο Εσωτερικών και το Υπουργείο Υποδομών, έχουν στενότατη, δημιουργική και αποτελεσματική συνεργασία. Βασική μας προτεραιότητα στην υλοποίηση του Προγράμματος έργων “Αντώνης Τρίτσης”, ενός Προγράμματος με διασφαλισμένους πόρους 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, είναι να υλοποιήσουμε, με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα, παρεμβάσεις που αφορούν στην ασφάλεια των σχολικών κτιρίων, στα νέα σχολικά κτίρια και στην αντισεισμική, επίσης, προστασία των υπαρχόντων.

Για το σκοπό αυτό, είναι σε εξέλιξη η συνεργασία των δύο Υπουργείων και ειδικά της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης, της ΚΤΥΠ, της εταιρείας του Υπουργείου Υποδομών που ασχολείται με τις κτιριακές υποδομές και του Οργανισμού Αντισεισμικής Προστασίας, ώστε, όπως προείπα, να επιταχυνθούν τα έργα του σχετικού Προγράμματος και αυτό να φέρει ασφάλεια στην ελληνική οικογένεια για τις συνθήκες στις οποίες βρίσκονται τα παιδιά στα σχολικά κτίρια και ασφαλώς, να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα έλλειψης ασφάλειας, όπου αυτή υπάρχει»

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, επισήμανε: 

«Μας δόθηκε η ευκαιρία με τον κ. Θεοδωρικάκο να συνεργαστούμε και σε ορισμένα άλλα ζητήματα, τα οποία έχουν να κάνουν με την δυνατότητα αναβάθμισης και προστασίας αρκετών δημοσίων κτιρίων και προπαντός σχολείων. Μιλάμε για αντισεισμική προστασία και πρέπει, πλέον, οι οργανισμοί τους οποίους εποπτεύει και το Υπουργείο Εσωτερικών και το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, να καθίσουμε κάτω και πολύ γρήγορα να κάνουμε τις προγραμματικές αυτές συμφωνίες, για να προχωρήσουμε και σε αυτό το πολύ σημαντικό κομμάτι, στο οποίο προΐσταται το Υπουργείο Εσωτερικών και εμείς θα ακολουθήσουμε με την συνεργασία και είμαι σίγουρος ότι η συνεργασία θα είναι πολύ εποικοδομητική. Σας ευχαριστώ πολύ».

 

Σχετικά Άρθρα

Ευρωεκλογές 2024: Πώς ψηφίζουμε μέσω της επιστολικής ψήφου

otavoice

Εντοπίστηκαν και διασώθηκαν 36 μετανάστες στο Ελαφονήσι

otavoice

Βραζιλία: Η κυβέρνηση Λούλα αποπέμπει τον πρόεδρο της Petrobras

otavoice

Λίβανος: Νεκρός στέλεχος της Χεζμπολάχ σε επιδρομή του Ισραήλ

otavoice

Υπόθεση Ασάνζ: Το Συμβούλιο της Ευρώπης ανησυχεί για τη μεταχείριση του

otavoice

Περού: Σε γκρεμό έπεσε λεωφορείο- Νεκροί 16 επιβάτες

otavoice