OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

ΟΑΕΔ: Αύξηση 140% στις προσλήψεις από τα προγράμματα απασχόλησης εν μέσω πανδημίας

Στοιχεία για την πορεία υλοποίησης των προγραμμάτων της επιδοτούμενης εργασίας παρουσίασε ο διοικητής του ΟΑΕΔ, Σπύρος Πρωτοψάλτης ενημερώνοντας τα μέλη της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για τις ενεργητικές πολιτικές που εφήρμοσε ο Οργανισμός κατά την κρίση του κορονοϊού.

Ο διοικητής του ΟΑΕΔ σημείωσε με έμφαση ότι εν μέσω πανδημίας έγιναν 140% περισσότερες προσλήψεις από τα προγράμματα απασχόλησης του ΟΑΕΔ σε σχέση με το 2019. “Αυτά τα στοιχεία μας δείχνουν ότι βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο και μας ενθαρρύνουν να συνεχίσουμε”, είπε ο διοικητής του Οργανισμού.

Ο κ. Πρωτοψάλτης αναφέρθηκε στα εξής ανοιχτά προγράμματα απασχόλησης του ΟΑΕΔ, τα οποία προσφέρουν 38.600 νέες θέσεις εργασίας:

– «Επιταγές επανένταξης στην αγορά εργασίας»: πρόκειται για πρόγραμμα 9.200 νέων θέσεων διάρκειας 12 μηνών, με ελάχιστες μεικτές απολαβές τα 830 ευρώ για επιδοτούμενους ανέργους που μετατρέπουν το επίδομα ανεργίας σε επιταγή επανένταξης στην αγορά εργασίας. Η επιδότηση ανέρχεται στο 80% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους, έως τα 830 ευρώ το μήνα.

– Πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων 18 έως 29 ετών, ανεξάρτητα εκπαιδευτικού επιπέδου, καλύπτει 8.000 νέες θέσεις εργασίας, είναι διάρκειας 12 μηνών, και η επιδότηση καλύπτει 75% του συνολικού κόστους.

– Πρόγραμμα απασχόλησης πτυχιούχων ανέργων έως 39 ετών, σε κλάδους έξυπνης εξειδίκευσης, καλύπτει 5.200 νέες θέσεις εργασίας. Η επιδότηση ανέρχεται στο 60% έως τα 800 ευρώ μηνιαία.

– Πρόγραμμα απασχόλησης πτυχιούχων ανέργων 22 έως 29 ετών, διάρκειας 10 μηνών, έχει επιδότηση 75% έως τα 750 ευρώ.

– Πρόγραμμα 3.000 θέσεων, για την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας στη Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα, ανατολική Μακεδονία και Θράκη καθώς και στο βόρειο Αιγαίο. Είναι διάρκειας 7 μηνών και ο Ο.Α.Ε.Δ. το επιδοτεί στο 100%.

– Πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες που καλύπτει 1200 θέσεις εργασίας (12+12 μήνες), με επιδότηση στο 90%.

– Πρόγραμμα 8.500 θέσεων, για μακροχρόνια ανέργους 55 έως 67 ετών, με 75% επιδότηση, έως τα 750 ευρώ το μήνα.

– Πρόγραμμα “30 και άνω” για την κάλυψη 8.300 θέσεων εργασίας που υπερκαλύψθηκε η ζήτηση του μέσα σε διάστημα 2 μηνών.

– Κοινωφελές πρόγραμμα 36.500 ατόμων σε δήμους και περιφέρειες.

Ο διοικητής του ΟΑΕΔ ανέφερε ότι σημειώθηκε ρεκόρ προσλήψεων το τρίτο τρίμηνο του 2020, περίοδος κατά την οποία έγιναν περισσότερες από 8.200 προσλήψεις σημειώνοντας αύξηση 140% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα το 2019. “Οι προσλήψεις του Σεπτεμβρίου αποτελούν τον καλύτερο μήνα όσον αφορά τις προσλήψεις στον ΟΑΕΔ μέσα από τα προγράμματα απασχόλησης και αυτό μας ενθαρρύνει στην προσπάθεια που κάνουμε να βρούμε περισσότερες ευκαιρίες απασχόλησης στους ανέργους”, είπε ο κ. Πρωτοψάλτης.

Αναφερόμενος στον σχεδιασμό για την αναβάθμιση των δεξιοτήτων του εργατικού δυναμικού, ο κ. Πρωτοψάλτης ενημέρωσε τα μέλη της ειδικής επιτροπής για το πρόγραμμα δωρεάν κατάρτισης ανέργων και το πρόγραμμα απόκτησης εμπειρίας στην ψηφιακή οικονομία το οποίο πρόκειται να ακολουθήσει.

Εξάλλου, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Πρωτοψάλτης, φέτος σημειώθηκε αύξηση στις αιτήσεις και τις εγγραφές στα ΙΕΚ του ΟΑΕΔ που πλέον περιλαμβάνουν και νέες ειδικότητες.

Σχετικά Άρθρα

Φλώρινα: 48ωρη απεργία τελωνειακών σε Νίκη και Κρυσταλλοπηγή

otavoice

Δυναμικό συλλαλητήριο, ζητούν στελέχωση των νοσοκομείων του Λασιθίου

otavoice

Κυκλώνας σάρωσε τη Μαδαγασκάρη: Έντεκα νεκροί και 7.000 πληγέντες

otavoice

Συνάντηση Μπλίνκεν-Μακρόν στο Παρίσι την επόμενη εβδομάδα για την Ουκρανία

otavoice

Στις 30 Απριλίου η τελευταία προθεσμία για τα POS

otavoice

Πούτιν: Αν τα F-16 φτάσουν στην Ουκρανία θα τα καταρρίψουμε

otavoice