OTA VOICE
Ντουντούκα

Ο Δένδιας, η Ολλανδέζα και η “επίθεση” του Κυριάκου

Σχολιάζει ο Αθανάσιος Μπέλτσος

Το περιστατικό με την Ολλανδέζα δημοσιογράφο και τον Έλληνα Πρωθυπουργό κατά την κοινή συνέντευξη τύπου με τον Ολλανδό Πρωθυπουργό Μάρκ Ρούτε στο Μέγαρο Μαξίμου, μπορεί εκ πρώτης όψεως να ερμηνεύτηκε ως μια απρεπής επίθεση που απαντήθηκε καταλλήλως, αλλά στο βάθος έχει προεκτάσεις και ερμηνείες.

Καταρχήν για όσους γνωρίζουν πως δίδονται οι διαπιστεύσεις σε δημοσιογράφους σε τόσο υψηλό επίπεδο, προκάλεσε ερωτηματικά η παρουσία μιας δημοσιογράφου-ακτιβίστριας που θεωρείται επικηρυγμένη.  Μάλιστα είναι γνωστή για τις φιλοτουρκικές θέσεις της στο θέμα της μετανάστευσης, όπως είναι γνωστή και από το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια κατοικεί μόνιμα στην χώρα μας , στο νησί της Ύδρας. Επιπροσθέτως έχει απασχολήσει τις ελληνικές αρχές και είναι υπόλογη στην ελληνική δικαιοσύνη για υπόθεση παροχής παράνομου ασύλου σε Αφγανό που δεν πήρε άδεια παραμονής στη χώρα μας.

Πως λοιπόν ένα τέτοιο πρόσωπο βρέθηκε στην πρώτη σειρά της συνέντευξης τύπου, εντός Μεγάρου Μαξίμου που ως γνωστόν είναι αποστειρωμένος χώρος; Αφού ήξεραν ποια είναι. Αφού ήταν περιορισμένος ο αριθμός των δημοσιογράφων στην αίθουσα, πως προτιμήθηκε μια τέτοια περίπτωση;

Φαίνεται λοιπόν πως μεθοδεύτηκε η παρουσία της εκεί, για να δημιουργηθεί το συγκεκριμένο επεισόδιο με τον Έλληνα Πρωθυπουργό. Η απλή ανάγνωση είναι πως όλο αυτό στήθηκε για να φανεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα μάτια της ελληνικής κοινωνίας , στο κομματικό ακροατήριο του αλλά και στην δεξιά πτέρυγα του κόμματος του (ομάδα  Σαμαρά) ότι ξέρει να υπερασπίζεται με σθένος την τιμή και την υπόληψη της θέσης του και της πατρίδας του.

Όμως υπάρχει μια ακόμη διάσταση στο χθεσινό περιστατικό που έρχεται ετεροχρονισμένα να αποκαταστήσει μια ενδοκυβερνητική ανισορροπία.

Η ανάλυση του περιστατικού μας οδηγεί στο συμπέρασμα πως ήταν μια σκηνοθετημένη παράσταση για να πάρει ο Πρωθυπουργός την ρεβάνς πατριωτισμού από τον ΥΠΕΞ Νίκο Δένδια για την επίθεση που είχε εξαπολύσει μέσα σε τουρκικό έδαφος στον Τούρκο ομόλογοι του, Μελβούτ Τσαβούσογλου.

Ο Νίκος Δένδιας είναι γεγονός πως αποκόμισε τεράστια αποδοχή για την ενέργεια του και κερδίζει πόντους και δημοφιλία κάτι που καταγράφεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις. Πόντους κερδίζει και στο εσωτερικό της παράταξης και φαντάζει για κάποιους ως αντίπαλο δέος. Στο Μαξίμου ποτέ δεν είδαν με καλό μάτι την επιθετική στάση Δένδια στην Άγκυρα με την οποία τον έκανε δημοφιλή και άγγιξε το πατριωτικό συναίσθημα των πολιτών. Μάλιστα την ερμήνευσαν ως αρχηγική και περίμεναν να βρουν μια ευκαιρία να τον ¨βάλουν” στη θέση του.

Μην ξεχνάμε ένα ακόμη σημαντικό συμβάν με την προσωπική επιλογή του Νίκου Δένδια να επισκεφτεί την Αρμενία πέρσι κατά τα γεγονότα εισβολής του Αζερμπαϊτζάν στο Αρτσάχ και να δηλώσει  στήριξη στον αδελφό αρμενικό λαό, κάτι που δυσανασχέτησε το πολιτικό και οικονομικό λόμπυ των Αθηνών και το Μαξίμου,  που επιχειρηματικά συνδέονται με το καθεστώς του δικτάτορα Αλίεφ.

Έπρεπε κάποια στιγμή ο πρωθυπουργός να πάρει τη σκυτάλη σε ένα ανάλογο περιστατικό για να δείξει και ο Μητσοτάκης ότι δεν είναι μόνο ο Δένδιας πατριώτης και πως αυτός έχει την πρωτοκαθεδρία…τώρα βέβαια το κύρος της Ολλανδέζας δεν είναι το ίδιο με του Τσαβούσογλου, αλλά ο Μητσοτάκης δεν μπορεί να αντιπαρατεθεί στα  ίσια με τον Ερντογάν σε τέτοιους υψηλούς τόνους που είναι ομόλογος του… και μάλιστα face to face. Είναι εκτός πολιτικής γραμμής του και αρκείται σε μονολόγους δηλώσεων εκ του μακρόθεν.

Έτσι η εν Ελλάδι γνωστή στην πιάτσα Ολλανδέζα εξ Ύδρας, με γνωστή φιλότουρκικη δράση ήταν μια πρόσφορη λύση… σάμπως και το ΕΛΙΑΜΕΠ φιλότουρκη δράση δεν έχει που είναι επίσημος συνομιλητής και σύμβουλος του Πρωθυπουργού; Σε αυτό το επιδοτούμενο από πρεσβείες ανθελληνικό μαγαζί, δεν έπιασε δουλεία την επομένη της απόσυρσης του από την κυβέρνηση ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης;

Για το Μαξίμου και όχι μόνο, ο Δένδιας αποτελεί πάντα μια εσωκομματική απειλή…. και δεν επιθυμούν να στέκεται ψηλότερα από τον Πρωθυπουργό.

ΥΓ: “Κατανοώ, ότι στην Ολλανδία, έχετε μια τάση οι δημοσιογράφοι, να ρωτάτε ευθέως τους πολιτικούς”… αυτό που είπε ο πρωθυπουργός δεν υπονοεί αλλά ομολογεί ευθέως αυτό που στην Ελλάδα ξέρουμε, ότι τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης είναι πολιτικά χειραγωγούμενα και οι δημοσιογράφοι ρωτούν με σκονάκι.  Αυτό δεν είπατε κύριε Μητσοτάκη για αυτούς που μοιράσατε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ;

Σχετικά Άρθρα

Η ακτινογραφία των κομμάτων σε απόλυτους αριθμούς- Τι έδειξε η ευρωκάλπη

otavoice

Ευρωεκλογές: Πρώτο κόμμα η αποχή με +60% – Η κοινωνία τους γυρνάει την πλάτη

otavoice

Ο σκάρτος και η αλληλεγγύη

otavoice

Ενοχλούμε με τις θέσεις μας και μας χτυπάνε ηλεκτρονικά τρωκτικά

otavoice

Αγωνίζομαι να μείνω άνθρωπος

otavoice

Κύριε Πρωθυπουργέ ποιες είναι σαχλαμάρες;

otavoice