OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Παιχνίδια συμφερόντων- Σταματάνε τα μονοκλωνικά, ξεκινάνε τα αντιϊκά χάπια χωρίς έγκριση

Σταματάει  η χορήγηση των μονοκλωνικών αντισωμάτων στην χώρα σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα. Όπως είπε κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας έχει κλείσει η πλατφόρμα και οι 2.000 δόσεις που είχαμε προμηθευτεί, έχουν δοθεί σε ασθενείς. Από εδώ και στο εξής ξεκινάει η διάθεση των αντιικών χαπιών για την covid-19 και η πλατφόρμα ανοίγει αύριο και θα δίνονται με τα ίδια κριτήρια με τα μονοκλωνικά και στις ίδιες ομάδες ασθενών, ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός.

Συγκεκριμένα σε ερώτηση για τα μονοκλωνικά αντισώματα και τη χορήγησή τους, η κ. Γκάγκα είπε: “Έχουμε τελειώσει με τα μονοκλωνικά. Ξεκινάμε τη χορήγηση αντιικών χαπιών, η πλατφόρμα ανοίγει αύριο και θα δίνεται με τα ίδια χαρακτηριστικά με τα μονοκλωνικά. Θα δίνονται από τα νοσοκομεία ή από φαρμακεία μέσω συνταγογράφησης από ιατρεία του ΕΟΠΥΥ. Τα χάπια αυτά δεν εχουν ακόμη επίσημη έγκριση, είναι γνωστή όμως η αποτελεσματικότητά τους. Θα χορηγούνται με τη σύμφωνη γνώμη και συγκατάθεση του ασθενή”.

Μέχρι χθες μας έλεγαν πως θα έχουν στην διάθεση του συστήματος υγείας όλα τα διαθέσιμα όπλα. Τώρα μας λένε πως σταματάει η χορήγηση των μονοκλωνικών αντισωμάτων και αντικαθίστανται με τα αντιικα χάπια τα οποία δεν έχουν πάρει καν έγκριση.

Το Σεπτέμβριο οι ίδιοι έλεγαν πως δεν προμηθευόμαστε τα μονοκλωνικά αντισώματα γιατί δεν έχουν λάβει έγκριση. Δυο μέτρα και δυο σταθμά. Μόνο που αν το Σεπτέμβριο είχαν έρθει ικανές ποσότητες μονοκλωνικών αντισωμάτων θα είχαν σωθεί χιλιάδες ζωές. Αλλά εξαρχής σκόπιμα τα είχαν διαμονοποιήσει, ακόμη και οι επιστήμονες.

Τελικά παίζουμε με ποιο φάρμακο θα πάρει την μερίδα του λέοντος; Αποφασίζουν με υγειονομικά κριτήρια ή με ότι επιβάλλουν οικονομικά συμφέροντα;

Σχετικά Άρθρα

Καταστροφικές πλημμύρες πλήττουν κεντρική και νότια Ευρώπη

otavoice

“Ο Πειραιάς βάφτηκε κόκκινος”- Κουτσούμπας: Ισχυρό ΚΚΕ, μήνυμα ελπίδας

otavoice

Νέα Καληδονία: Έκτη ημέρα οδομαχιών – Αυξάνονται οι νεκροί

otavoice

Χριστοδουλίδης προς Κινέζους για ενεργειακά: Το κράτος δεν εκβιάζεται

otavoice

Ν. Ανδρουλάκης: «Χιλιάδες αγρότες υπό ομηρία κι ευάλωτοι…»

otavoice

“Red Arrows”- Εντυπωσιακή επίδειξη από τη RAF με φόντο την αφρικανική σκόνη

otavoice