OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Γίγαντας ο Τσιτσιπάς έχασε στον τελικό με 3-2 από τον μεγάλο Τζόκοβιτς

Μόνο περηφάνεια μπορεί να αισθάνεται ο Στέφανος Τσιτσιπάς αλλά και η χώρα ολόκληρη, μετά από μια τέτοια μοναδική αναμέτρηση που έφτασε ένα βήμα πριν την κατάκτηση του πιο φημισμένου Grand slam.

Μετά από 4 ώρες που καθήλωσαν εκατομμύρια θεατές σε όλο τον πλανήτη, ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε από τον  Σέρβο Νόβακ Τζόκοβιτς Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης και μια από τις μεγαλύτερες φυσιογνωμίες του τένις. 6-7, 2-6, 6-3,6-2,6-4 ήταν τα αποτελέσματα στα 5 σετ που ανέδειξαν νικητή τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προηγήθηκε με 2-0 σετ αποδίδοντας εκπληκτικό τένις, αναγκάζοντας όλο το γήπεδο να τον αποθεώνει.  Αλλά εκεί μίλησε η αθλητική αξία του Τζόκοβιτς ο οποίος αν και βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, εξαπέλυσε μια καθολική αντεπίθεση με τον Έλληνα πρωταθλητή να μην μπορεί να ξεπεράσει την αυθεντία και την δύναμη του αντιπάλου του, ο οποίος κατέκτησε το τρόπαιο του Roland Garros.

Ο σπουδαίος Σέρβος και κάτοχος 19 πλέον τίτλων σε Γκραν Σλαμ, μετά το come back του από 0-2 σετ στον τελικό του Roland Garros, απέναντι στον συγκλονιστικό Στέφανο Τσιτσιπά, έγινε ο πρώτος τενίστας από το 1968, όταν έγινε επαγγελματικό το τένις, που έχει κερδίσει και τα τέσσερα Γκραν Σλαμ τουλάχιστον από δύο φορές.

Τσιτσιπάς: Εμπνέομαι από όσα έχει κάνει ο Τζόκοβιτς και θα ήμουν ευτυχισμένος να έκανα τα μισά από αυτά στην καριέρα μου. Ελπίζω να επιστρέψω εδώ στο Ρολάν Γκαρός και να δείξω ένα ωραίο θέαμα και πάλι. 

Τζόκοβιτς: Το σημερινό παιχνίδι θα βγάλει τον Στέφανο πιο δυνατό και θα κερδίσει πολλά Grand Slam στην καριέρα του. Απόλυτος σεβασμός σε σένα και στην ομάδα σου. Στέλνω την αγάπη μου σε όλους τους Έλληνες .  Σέρβοι και Έλληνες είμαστε αδέρφια. 

Σχετικά Άρθρα

Καταστροφικές πλημμύρες πλήττουν κεντρική και νότια Ευρώπη

otavoice

“Ο Πειραιάς βάφτηκε κόκκινος”- Κουτσούμπας: Ισχυρό ΚΚΕ, μήνυμα ελπίδας

otavoice

Νέα Καληδονία: Έκτη ημέρα οδομαχιών – Αυξάνονται οι νεκροί

otavoice

Χριστοδουλίδης προς Κινέζους για ενεργειακά: Το κράτος δεν εκβιάζεται

otavoice

Ν. Ανδρουλάκης: «Χιλιάδες αγρότες υπό ομηρία κι ευάλωτοι…»

otavoice

“Red Arrows”- Εντυπωσιακή επίδειξη από τη RAF με φόντο την αφρικανική σκόνη

otavoice