OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Σε εξέλιξη οι πορείες διαμαρτυρίας για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο σε όλη τη χώρα

Σε εξέλιξη οι απεργιακές κινητοποιήσεις στην Αθήνα,  των Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων και Συνδικάτων ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή.

Το ΠΑΜΕ πραγματοποιεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια, η ΑΔΕΔΥ έχει καλέσει σε απεργιακή συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος ενώ απεργιακή συγκέντρωση στα Χαυτεία, έχουν προγραμματίσει, από την πλευρά τους, τα πρωτοβάθμια σωματεία.

Χιλιάδες συνταξιούχοι και  εργαζόμενοι από κάθε κλάδο του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα με πικέτες του ΠΑΜΕ ζητούν να καταργηθεί ο νόμος Κατρούγκαλου – Βρούτση και όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι.

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα η πορεία του ΠΑΜΕ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.  Με συνθήματα «Δημόσια Ασφάλιση και καθολική, αυτή είναι η απάντηση η ταξική» και «Κάτω τα χέρια από την Ασφάλιση, δεν είναι για παζάρια και για διάλυση», εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι και φοιτητές διαδηλώνουν μαχητικά ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης και αλληλεγγύης στον αγώνα των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ είναι η απεργιακή συγκέντρωση που πραγματοποιείται στη Χαλκίδα.

Οι διαδηλωτές προσυγκεντρώθηκαν στην πλατεία Αγοράς και πορεύτηκαν στο πάρκο Βούρκου, στο χώρο της κεντρικής συγκέντρωσης, με συνθήματα για την Κοινωνική Ασφάλιση και για τη ΛΑΡΚΟ.

Ολοκληρώθηκε η απεργιακή συγκέντρωση στην Πάτρα έξω από το Εργατικό Κέντρο Πάτρας και ξεκινάει η πορεία στους δρόμους της πόλης.

Η απεργιακή συγκέντρωση στην οποία συμμετείχαν ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης και μέλη της δημοτικής αρχής, άνοιξε με χαιρετισμό της η Γιώτα Παναγοπούλου, αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πάτρας και πρόεδρος του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Πάτρας.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Σπύρος Ψαράς, πρόεδρος της Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας και ο Παναγιώτης Σκέτζος πρόεδρος της ΟΕΒΕΣΝΑ. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Δημήτρης Αγγελόπουλος, γενικός γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Πάτρας και πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Πάτρας.

Πηγή φωτο 902.gr

 

Σχετικά Άρθρα

Ισραήλ: Διαλύθηκε το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο της χώρας

otavoice

Πανελλαδικές 2024 – ΕΠΑΛ: Δείτε τις εκφωνήσεις στα Μαθήματα Ειδικότητας

otavoice

Ν. Αφρική: Εκλογική νοθεία καταγγέλλει το κόμμα του Τζέικομπ Ζούμα

otavoice

Νέα σφαγή στη Γάζα: Βομβαρδισμός τα ξημερώματα σκοτώνει πέντε Παλαιστίνιους, πολλοί τραυματίες

otavoice

Ξεκινά θερμή εβδομάδα – Πού και πότε θα δείξει το θερμόμετρο 40 βαθμούς Κελσίου

otavoice

Στον ανακριτή ο γνωστός ποινικολόγος που συνελήφθη για ενδοοικογενειακή βία

otavoice