OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Η Google απειλεί την Αυστραλία: “Θα σας κλείσουμε τη μηχανή αναζήτησης”

Η Google απείλησε να κλείσει τη μηχανή αναζήτησής της στην Αυστραλία, αν η κυβέρνηση της χώρας δεν αλλάξει το νομοσχέδιο που επεξεργάζεται και το οποίο προβλέπει ότι ο γίγαντας του Διαδικτύου θα πρέπει να αποζημιώνει τα μέσα για το περιεχόμενό τους που χρησιμοποιεί.

Η αυστραλιανή κυβέρνηση καταρτίζει έναν “περιοριστικό κώδικα συμπεριφοράς”, ο οποίος έχει στόχο να ορίσει τις σχέσεις μεταξύ των μέσων μαζικής ενημέρωσης, που αντιμετωπίζουν μεγάλες οικονομικές δυσκολίες, και των μεγάλων ομίλων που κυριαρχούν στο Διαδίκτυο, όπως το Facebook και η Google, οι οποίοι κερδίζουν μεγάλα ποσά από διαφημίσεις.

Το νομοσχέδιο αυτό, ένα από τα πιο αυστηρά παγκοσμίως, προβλέπει την επιβολή προστίμων πολλών εκατομμυρίων ευρώ για τους παραβάτες και έχει στόχο κυρίως τη μηχανή αναζήτησης του Google και το news feed του Facebook.

Όμως η γενική διευθύντρια της Google στην Αυστραλία, η Μελ Σίλβα, δήλωσε σήμερα ενώπιον επιτροπής της Γερουσίας ότι “το χειρότερο σενάριο” θα ήταν το νομοσχέδιο να περάσει ως έχει στην οποί περίπτωση η εταιρεία της θα αναγκαστεί να αναστείλει τη μηχανή αναζήτησής της στη χώρα.

Σχετικά Άρθρα

Κίνα: «Οι ΗΠΑ επιδιώκουν μια εκδοχή του ΝΑΤΟ σε Ασία – Ειρηνικό για να διατηρήσουν την ηγεμονία τους»

otavoice

Μεξικό: Νέα δολοφονία υποψηφίου στις δημοτικές εκλογές – 25 συνολικά

otavoice

Σφοδρές βροχοπτώσεις πλήττουν τη νότια Γερμανία – Προειδοποίηση για πλημμύρες

otavoice

Τέσσερις νεκροί σε πλήγματα του Ισραήλ στον Λίβανο

otavoice

Οι Χούθι της Υεμένης εξαπέλυσαν νέα επίθεση με drones και πυραύλους

otavoice

Ισραήλ: Ο πόλεμος «δεν θα τελειώσει» προτού αφανιστεί η Χαμάς

otavoice