OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

ΓΓΠΠ: Γενικό Σχέδιο για τη διαχείριση συνεπειών από την εκδήλωση σεισμών

Το σχέδιο αφορά στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και την άμεση/βραχεία διαχείριση των συνεπειών από την εκδήλωση σεισμών και ήδη απεστάλη σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ήτοι δήμους, περιφέρειες, υπουργεία, ΕΛΑΣ,  Π.Υ.κ.α.

Σκοπός του Γενικού Σχεδίου είναι η άμεση και συντονισμένη απόκριση των εμπλεκόμενων φορέων σε κεντρικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο για την αποτελεσματική αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών από την εκδήλωση σεισμών. Πρόκειται για  σειρά δράσεων που αποβλέπουν στην προστασία της ζωής, της υγείας και της περιουσίας των πολιτών, καθώς και στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των υποδομών της χώρας.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο εφαρμογής του Σχεδίου, οι περιφέρειες, οι δήμοι και οι αποκεντρωμένες διοικήσεις της χώρας καλούνται να ολοκληρώσουν το σχετικό σχεδιασμό τους έως τέλος Μαρτίου 2020. Αντίστοιχο σχεδιασμό καλούνται να υλοποιήσουν και όλοι οι λοιποί εμπλεκόμενοι φορείς.

Αναλυτικά το Γενικό Σχέδιο “Εγκέλαδος” στη διεύθυνση: https://www.civilprotection.gr/sites/default/gscp_uploads/sxedio_egkelados.pdf

Σχετικά Άρθρα

Συντριβή ελικοπτέρου Ιράν: Ομάδα έρευνας και διάσωσης στέλνει η Ρωσία

otavoice

Πρωταθλητής ο τεράστιος Δικέφαλος του βορρά

otavoice

Ιράν: Επιβεβαίωσε ότι διεξάγει συνομιλίες με τις ΗΠΑ στο Ομάν

otavoice

Γεωργία: Ένταση με διαδηλωτές έξω από το κοινοβούλιο για τον “ρωσικό νόμο”

otavoice

Κυρ. Βελόπουλος: Ως Πόντιος δεν ξεχνώ την σφαγή των Ποντίων

otavoice

Θρίλερ στο Ιράν: Έρευνες για το ελικόπτερο του προέδρου Ραΐσι – Αγωνία για την τύχη του

otavoice