OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Το Ισραήλ απέρριψε την πρόταση εκεχειρίας που δέχτηκε η Χαμάς- Προχωρά στην επιχείρηση – σφαγή στη Ράφα

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, που παρά τις πληροφορίες πως η Χαμάς συμφώνησε για κατάπαυση του πυρός, το Ισραήλ αντιδράει, κάνοντας λόγο για «τέχνασμα». Μάλιστα, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε το Πολεμικό Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε τη συνέχιση της επιχείρησης στην πόλη Ράφα, προκειμένου να αυξηθεί η πίεση στη Χαμάς να απελευθερώσει τους Ισραηλινούς ομήρους και να επιτευχθούν άλλοι πολεμικοί στόχοι της χώρας. Ταυτόχρονα, αν και η τελευταία πρόταση εκεχειρίας της Χαμάς υπολείπεται των απαιτήσεων του Ισραήλ, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός τόνισε ότι θα στείλει αντιπροσωπεία για να συναντηθεί με διαπραγματευτές και να προσπαθήσει να επιτύχει μια αποδεκτή συμφωνία.

Ο Ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι διενεργεί στοχευμένα πλήγματα εναντίον στόχων που ανήκουν στην παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς στο ανατολικό τμήμα της νότιας πόλης της Γάζας, Ράφα.

Ο εκπρόσωπος του Ισραηλινού στρατού IDF, Ντάνιελ Χαγκάρι σε ενημέρωση, ζήτησε από τους Παλαιστινίους που βρίσκονται στη Ράφα να εκκενώσουν την περιοχή.

«Απόψε, καλούμε επίσης όσους μένουν σε συγκεκριμένες περιοχές που έχουμε επικοινωνήσει με κάθε μέσο – ραδιόφωνο, μέσα ενημέρωσης, διαδίκτυο και φυλλάδια – στην ανατολική Ράφα, να μετακινηθούν προς τη διευρυμένη ανθρωπιστική περιοχή στο Al-Mawasi και τη Khan Yunis, όπου θα λάβουν πλήρη ανθρωπιστική βοήθεια και θα τους παρασχεθεί νερό, τρόφιμα, ιατρικός εξοπλισμός και καταφύγιο».

Σχετικά Άρθρα

Έκρηξη ηφαιστείου Ίμπου στην Ινδονησία: Απομακρύνθηκαν κάτοικοι 7 χωριών

otavoice

Νέο ισραηλινό έγκλημα στη Γάζα: Είκοσι νεκροί στον καταυλισμό προσφύγων της Νουσεϊράτ

otavoice

Κανείς μας δεν ξεχνά!

otavoice

Ιράν: Νέα δίκη για τη νομπελίστρια ειρήνης Ναργκίς Μοχαμαντί

otavoice

Έκρηξη χειροβομβίδας στην Αγία Βαρβάρα – Ζημιές σε οχήματα και είσοδο πολυκατοικίας

otavoice

«Αγύρτης», «ανισόρροπος»: Τραμπ και Μπάιντεν συνεχίζουν την ανταλλαγή… φιλοφρονήσεων

otavoice