OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Ομολογία Χατζηδάκη: “Υπάρχει ακρίβεια”

Το πρωτοφανές κύμα ακρίβειας – το μεγαλύτερο στην ΕΕ- την τελευταία 4ετία δεν μπορεί ούτε να κρυφτεί αλλά και ούτε να αντιμετωπιστεί με τα ημίμετρα -ασπιρίνες, κάτι απου ανάγκασε τον Υπουργό Οικονομικών να ομολογήσει ότι η ακρίβεια είναι δεδομένη και είναι ο καθημερινός εφιάλτης των νοικοκυριών.

Βεβαίως υπάρχει ακρίβεια και βεβαίως υιοθετούμε πολιτικές, αλλά την ίδια στιγμή υπάρχουν και αποτελέσματα – η μάχη συνεχίζεται, δεν μπορούμε να τα ισοπεδώνουμε όλα, ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα. Όσον αφορά το ΦΠΑ, σημείωσε ότι η μείωση του είναι η εύκολη διέξοδος – και άλλες χώρες που μείωσαν το ΦΠΑ το έχουν μετανιώσει – π.χ. η Ισπανία.

Έχουμε εντονότερο ανταγωνισμό, περισσότερα τιμολόγια και καλύτερες τιμές για τους καταναλωτές. Πήγαμε τον κατώτατο μισθό στα 830 ευρώ – σωρευτική αύξηση 28%, τόνισε ο υπουργός. Χαρακτήρισε αστειότητες και παραφωνία αυτά που λέει η αντιπολίτευση και ο κ. Κασσελάκης και πρόσθεσε πως η Ελλάδα έχει περάσει σε άλλη φάση, γιατί και το 2019 και το 2023, ψήφισε το κόμμα, που υπόσχεται τα λιγότερα γιατί έχει καταλάβει που μπορεί να οδηγήσουν τη χώρα οι δημαγωγοί.

Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι ελέφαντας στο δωμάτιο 

Στο ίδιο κλίμα και ο πρωθυπουργός. Η ακρίβεια είναι το πρώτο πρόβλημα που απασχολεί ελληνικά νοικοκυριά, είναι ελέφαντας στο δωμάτιο, τόνισε στην αρχή της ομιλίας του στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για την ακρίβεια.  Πρόσθεσε ότι «μιλάμε λοιπόν για ένα δύσκολο στοίχημα, το οποίο για να κερδηθεί χρειάζεται και χρόνο και συστηματική προσπάθεια, αλλά πριν απ’ όλα χρειάζεται ρεαλισμό και γνώση της πραγματικότητας».

Σχετικά Άρθρα

Ισραήλ: Διαλύθηκε το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο της χώρας

otavoice

Πανελλαδικές 2024 – ΕΠΑΛ: Δείτε τις εκφωνήσεις στα Μαθήματα Ειδικότητας

otavoice

Ν. Αφρική: Εκλογική νοθεία καταγγέλλει το κόμμα του Τζέικομπ Ζούμα

otavoice

Νέα σφαγή στη Γάζα: Βομβαρδισμός τα ξημερώματα σκοτώνει πέντε Παλαιστίνιους, πολλοί τραυματίες

otavoice

Ξεκινά θερμή εβδομάδα – Πού και πότε θα δείξει το θερμόμετρο 40 βαθμούς Κελσίου

otavoice

Στον ανακριτή ο γνωστός ποινικολόγος που συνελήφθη για ενδοοικογενειακή βία

otavoice