OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ – Η Αφή του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα

Οι καμπάνες του Πανίερου Ναού της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα ήχησαν χαρμόσυνα, οι χιλιάδες πιστοί ύψωσαν τις λαμπάδες τους και το Άγιο Φως εξήλθε από το Ιερό Κουβούκλιο. Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κρατούσε δύο δεσμίδες από 33 αναμμένα κεριά, όσα και τα χρόνια του Ιησού.

Σαν ένα πύρινο κύμα το Αναστάσιμο Φως μεταλαμπαδεύτηκε στα κεριά των πιστών που κατάφεραν να βρεθούν στον Πανάγιο Τάφο. Μέσα σε ελάχιστο χρόνο το Πανάγιο φως είχε φωτίσει το Ναό, δημιουργώντας μοναδική κατανυκτική ατμόσφαιρα.

Προηγήθηκε η ιερή λιτανεία τρεις φορές γύρω από τον Πανάγιο Τάφο και η πόρτα αποσφραγίστηκε σύμφωνα με το τυπικό, αφού πρώτα ελέγχθηκε το εσωτερικό του για να αποκλειστεί η παρουσία οποιουδήποτε αντικειμένου που μπορούσε να ανάψει φωτιά.

Λίγο αργότερα, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος παρέδωσε στην ελληνική αντιπροσωπεία το Αναστάσιμο φως, με κάθε επισημότητα. «Ευχόμεθα αυτό το φως να φωτίζει τις διάνοιες των ανθρώπων, να θερμαίνει τις καρδιές τους, ιδιαιτέρως να φωτίζει τις διάνοιες των αρχόντων του κόσμου τόυτου, οι οποίοι λαμβάνουν αποφάσεις για τις τύχες των ανθρώπων».

Σχετικά Άρθρα

Διατήρηση των αυξημένων συγκεντρώσεων αφρικανικής σκόνης

otavoice

Σερβία: Δεκατρείς τραυματίες σε σύγκρουση τρένων στο Βελιγράδι

otavoice

Ζελένσκι: «Δεν έχει τη δύναμη η Ρωσία να χτυπήσει ξανά το Κίεβο»

otavoice

Αίγυπτος: Λύθηκε το μυστήριο των πυραμίδων – Η υψηλή τεχνολογία «μίλησε»

otavoice

Μελέτη: Η κλιματική αλλαγή θα επιδεινώσει τις εγκεφαλικές ασθένειες

otavoice

Πεδίο μάχης η βουλή της Ταϊβάν: Βουλευτές πιάστηκαν στα χέρια

otavoice