OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Διαδήλωσαν στην τουρκική πρεσβεία για την Γενοκτονία των Αρμενίων

Πλήθος κόσμου συμμετείχε σήμερα το απόγευμα στην πορεία μνήμης και διαμαρτυρίας  που διοργάνωσε η Αρμενική Νεολαία Ελλάδας με αφορμή την 109η επέτειο από την Γενοκτονία των Αρμενίων.

Με τελικό προορισμό την τουρκική πρεσβεία εκατοντάδες Αρμένιοι και Έλληνες ξεκίνησαν από την πλατεία Συντάγματος και μέσω της  Βασ. Σοφίας έφτασαν στην οδό Ριγίλλης μια ανάσα από την πρεσβεία των δολοφόνων, γενοκτόνων τούρκων.

Τα μέλη της Αρμενικής Νεολαίας ζήτησαν να παραδώσσυν ψήφισμα με τα εγκλήματα που διέπραξαν οθωμανοί και νεότουρκοι αλλά όπως κάθε φορά οι τούρκοι διπλωμάτες αρνήθηκαν να το παραλάβουν.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν αποκλείσει την πρόσβαση στην τουρκική πρεσβεία.

Ακούστηκαν ομιλίες από τα μέλη της Αρμενικής Νεολαίας, την εκπρόσωπο την ποντιακής νεολαίας Αττικής και από τις νεολαίες πολιτικών κομμάτων.

Σε κλίμα οργής έκαψαν συμβολικά ένα ομίωμα των γενοκτόνων ενώ σε κλίμα συγκίνησης τραγούδησαν όλοι μαζί τον εθνικό ύμνο της Αρμενίας και της Ελλάδας.

Το μήνυμα είναι πως δεν θα εγκαταλείψουμε ποτέ αν δεν δικαιωθεί ο αγώνας για την καταδίκη και  αναγνώριση των γενοκτονιών Αρμενίων και Ελλήνων και αν δεν απελευθερωθούν τα κατεχόμενα εδάφη από Τούρκους και Αζέρους.

Σχετικά Άρθρα

Καταστροφικές πλημμύρες πλήττουν κεντρική και νότια Ευρώπη

otavoice

“Ο Πειραιάς βάφτηκε κόκκινος”- Κουτσούμπας: Ισχυρό ΚΚΕ, μήνυμα ελπίδας

otavoice

Νέα Καληδονία: Έκτη ημέρα οδομαχιών – Αυξάνονται οι νεκροί

otavoice

Χριστοδουλίδης προς Κινέζους για ενεργειακά: Το κράτος δεν εκβιάζεται

otavoice

Ν. Ανδρουλάκης: «Χιλιάδες αγρότες υπό ομηρία κι ευάλωτοι…»

otavoice

“Red Arrows”- Εντυπωσιακή επίδειξη από τη RAF με φόντο την αφρικανική σκόνη

otavoice