OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Ανασύρει σιδηροδρομικά δυστυχήματα 15 χρόνια πίσω ο Ισίδωρος Ντογιάκος

Την ώρα που η χώρα βιώνει την μεγαλύτερη σιδηροδρομική τραγωδία στην ιστορία της και θρηνεί δεκάδες νέα παιδιά, η Δικαιοσύνη ακολουθεί μια μεθοδολογία που γεννά πολλά ερωτηματικά, αν τελικά θα υπάρξει απόδοση ευθυνών ή θα σαλαμοποιηθεί μέσα σε ένα ευρύτερο πεδίο καταλογισμού διαχρονικών ευθυνών και συμψηφισμού, που μπορεί να οδηγήσει σε συσκότιση και ατιμωρησία.

Έκπληξη προκαλεί η πρωτοβουλία του  εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου, που με έγγραφη παραγγελία του, ζήτησε από τον μεταβατικό διοικητή και διευθύνοντα σύμβουλο της ΟΣΕ ΑΕ, Παναγιώτη Τερεζάκη, την αποστολή όλων των φακέλων για τα σιδηροδρομικά δυστυχήματα που έγιναν τα τελευταία 15 χρόνια σε όλο το εθνικό σιδηροδρομικό δίκτυο.

Όπως αναφέρεται στην παραγγελία του κ. Ντογιάκου, η διοίκηση του ΟΣΕ υποχρεούται να ενημερώσει την ανωτάτη εισαγγελική αρχή, πόσα θανατηφόρα σιδηροδρομικά δυστυχήματα έγιναν τα τελευταία 15 χρόνια, πού έγιναν, πόσα θύματα υπήρχαν, πόσοι έχασαν τη ζωή τους, πόσοι τραυματίστηκαν και τι έγινε με την αναζήτηση ποινικών ευθυνών για τους υπαίτιους.

Η ενέργεια αυτή του κ. Ντογιάκου αποσκοπεί στο να ελεγχθεί, αν οι ευθύνες που αποδόθηκαν για τα δυστυχήματα των τελευταίων 15 ετών ήταν οι προσήκουσες ή μήπως εκτός από εκείνους που πιθανά διώχθηκαν ποινικά ή καταδικάστηκαν ή αθωώθηκαν, υπήρχαν και άλλα άτομα στους οποίους οι έρευνες δεν στράφηκαν και οι σχετικές δικογραφίες πρέπει να επαναξιολογηθούν.

Όπως είναι γνωστό, ο κ. Ντιογιάκος έχει ζητήσει και μελετά τον φάκελο για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Άδενδρο Θεσσαλονίκης που σημειώθηκε το Μάιο 2017 και είχε 4 νεκρούς και 10 τραυματίες, για το οποίο δικάστηκε μόνον ο ένας από τους μηχανοδηγούς που επέζησε του δυστυχήματος και ο οποίος αθωώθηκε.

Το ερώτημα που τίθεται είναι αν μέσα σε μια προεκλογική περίοδο τέτοιες ενέργειες μπορεί να εκληφθούν και ως προσπάθεια εμπλοκής στο πολιτικό παιχνίδι, μιας και είναι γνωστό πως ο υιός του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου υπηρετούσε μετακλητός(  ΦΕΚ (τεύχος ΥΟΔΔ (αρ. φύλλου 810) «με την 71008/25-09-2019) στο γραφείο του παραιτηθέντος Υπουργού Μεταφορών Κ. Καραμανλή. Ας μην ξεχνάμε ότι ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής ήταν ο κουμπάρος της κόρης του κ. Ντογιάκου στο γάμο της με το δήμαρχο Γλυφάδας, Γιώργο Παπανικολάου.

Πάλι καλά που δεν ξεκίνησε η έρευνα για το έγκλημα των Τεμπών από την εποχή του Τρικούπη.

 

Σχετικά Άρθρα

Πανελλαδικές 2024 – ΕΠΑΛ: Δείτε τις εκφωνήσεις στα Μαθήματα Ειδικότητας

otavoice

Ν. Αφρική: Εκλογική νοθεία καταγγέλλει το κόμμα του Τζέικομπ Ζούμα

otavoice

Νέα σφαγή στη Γάζα: Βομβαρδισμός τα ξημερώματα σκοτώνει πέντε Παλαιστίνιους, πολλοί τραυματίες

otavoice

Ξεκινά θερμή εβδομάδα – Πού και πότε θα δείξει το θερμόμετρο 40 βαθμούς Κελσίου

otavoice

Στον ανακριτή ο γνωστός ποινικολόγος που συνελήφθη για ενδοοικογενειακή βία

otavoice

Διακήρυξη Συνόδου: Ο πόλεμος της Ρωσίας προκαλεί οδύνη σε μεγάλη κλίμακα

otavoice