OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Βαρουξής: Η «ατζέντα» των επίκαιρων αγροτικών προβλημάτων

Η επίσκεψη Γεωργαντά και η «ατζέντα» των επίκαιρων αγροτικών προβλημάτων

Τι επημαίνει ο Λευτέρης Βαρουξής για την  επίσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Γ. Γεωργαντά, στην Ηλεία.

«Η Ηλεία της ‘‘ζωντανής’’ υπαίθρου και των μεγάλων αγροτικών ζητημάτων θα πρέπει και μπορεί να έχει ‘‘σύμμαχο της’’ τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γιώργο Γεωργαντά. Εκτιμώ λοιπόν, ότι η πρώτη επίσκεψη του συγκεκριμένου κυβερνητικού παράγοντα στο Νομό μας, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, θα αποτελέσει μια πολύ καλή ευκαιρία και θα δώσει τη δυνατότητα στους εκπροσώπους των αγροτών να του μεταφέρουν από κοντά τα ήδη γνωστά αλλά πολύ σημαντικά προβλήματά τους».
Την ανωτέρω δήλωση έκανε χθες ο Υπεύθυνος Τύπου και Αυτοδιοίκησης της Ν.Δ. Λευτέρης Βαρουξής, με αφορμή την επίσκεψη του κ. Γεωργαντά, αλλά και με την πεποίθηση ότι ο τελευταίος μπορεί να παρέμβει και να δώσει λύσεις τουλάχιστον σε όσα είναι δυνατόν να αντιμετωπισθούν εκ των
αρμοδιοτήτων του.
Ο Λευτέρης Βαρουξής επισημαίνει παράλληλα ότι, «η ‘‘ατζέντα’’ πολλών επίκαιρων αγροτικών θεμάτων παραμένει ανοικτή, γεγονός που ο κ. Γεωργαντάς γνωρίζει πολύ καλά αφού πέραν των άλλων έχει συνεργαστεί με αγροτικούς φορείς από την Ηλεία στο γραφείο του στην Αθήνα».

ΑΡΔΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ

Ωστόσο όπως αναφέρει: «δεν θα πρέπει να αγνοηθούν μείζονος σημασίας θέματα όπως είναι αυτή την περίοδο το αρδευτικό και η εξυπηρέτηση των καλλιεργητών που δικαίως διαμαρτύρονται για μια σειρά δυσλειτουργιών στους Οργανισμούς και στον ΓΟΕΒ με αποτέλεσμα να μην μπορούν να
ποτίσουν επαρκώς την παραγωγή τους. Η αντιμετώπιση προβλημάτων θεωρείται αναγκαία, τουλάχιστον μέχρι την υλοποίηση των έργων εκσυγχρονισμού και υπογειοποίησης που ήδη γνωρίζουμε ότι έχουν δρομολογηθεί όπως στον ΤΟΕΒ Γαστούνης και άλλα αναμένεται να ενταχθούν για χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης δίνοντας οριστική λύση στο σύστημα άρδευσης.
Παράλληλα το θέμα των συνδεδεμένων ενισχύσεων ή ακόμη και άλλων επιδοτήσεων για τις οποίες ανησυχούν οι αγρότες μας είναι ένα ακόμη από τα πιο σοβαρά με τις διαβεβαιώσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης να είναι πρόσφατες στο γεγονός ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τα εσπεριδοειδή, τη βιομ. τομάτα και τη σταφίδα…»

ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

«Η ανάγκη στήριξης των πυρόπληκτων αγροτών και κτηνοτρόφων μετά και τις ζημιές σε αντίστοιχες αγροτοκτηνοτροφικές εγκαταστάσεις παραμένει σε προτεραιότητα επίσης, καθώς θα πρέπει και εδώ να συνεχισθούν οι ενισχύσεις, μεγάλο μέρος προκαταβολής των οποίων έχει δοθεί. Έτσι και αλλιώς πρόκειται για ένα θέμα που θα συζητηθεί και ευρύτερα στο πλαίσιο της παρουσίασης του προγράμματος ανασυγκρότησης της Ολυμπίας και γενικότερα της Ηλείας».

ΤΙΜΕΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΟΣΤΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

Και ο Λευτέρης Βαρουξής κατέληξε στη δήλωσή του προσθέτοντας: «Η παρουσία του κ. Γεωργαντά θα δώσει ακόμη την ευκαιρία για την ενημέρωση που απαιτείται πάνω στη διευθέτηση του ακριβού κόστους της παραγωγής, της διαμόρφωσης τιμών σε πολλά προϊόντα που κυμαίνονται ακόμη σε χαμηλά επίπεδα, στην ενεργειακή κρίση και τις επιπτώσεις της για τον αγροτικό κόσμο κ.λπ. Ας ελπίσουμε λοιπόν να έχει και τα ανάλογα ουσιαστικά αποτελέσματα…».

Σχετικά Άρθρα

“Ο Πειραιάς βάφτηκε κόκκινος”- Κουτσούμπας: Ισχυρό ΚΚΕ, μήνυμα ελπίδας

otavoice

Νέα Καληδονία: Έκτη ημέρα οδομαχιών – Αυξάνονται οι νεκροί

otavoice

Χριστοδουλίδης προς Κινέζους για ενεργειακά: Το κράτος δεν εκβιάζεται

otavoice

Ν. Ανδρουλάκης: «Χιλιάδες αγρότες υπό ομηρία κι ευάλωτοι…»

otavoice

“Red Arrows”- Εντυπωσιακή επίδειξη από τη RAF με φόντο την αφρικανική σκόνη

otavoice

Ο Μητσοτάκης στα Βριλήσσια: «Δε μας σταματάει ούτε η αφρικανική σκόνη»

otavoice