OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Ναι μεν αλλά από Πέτσα: Δεν ανέχεται έξω τον βιαστή Λιγνάδη, αλλά δεν θέλει διαμαρτυρίες

«Η ελληνική κοινωνία δεν μπορεί να ανέχεται καταδικασμένους βιαστές να είναι εκτός φυλακής» είπε ο Αναπληρωτής Υπουργός Στέλιος Πέτσας αλλά την ίδια ώρα θεωρεί λανθασμένες τις διαμαρτυρίες των ηθοποιών και των πολιτών σε χώρους πολιτισμού, όπως η Επίδαυρος.

«Το να έχουμε ένα πανό που ξετυλίγεται στην Ακρόπολη, στο Σούνιο, στον Λευκό Πύργο ή στην Επίδαυρο είναι κάτι που δεν με βρίσκει σύμφωνο», είπε χαρακτηριστικά στην εκπομπή του ΑΝΤ1 “Καλοκαίρι Μαζί”.

Σε διαφορετική γραμμή από την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, προσπαθεί να μετριάσει τις εντυπώσεις από την πρωτοφανή δικαστική απόφαση και να βγάλει από το κάδρο των ευθυνών την κυβερνητική πλευρά, ανατρέχοντας μάλιστα σε ευθύνες της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Θέλει δεν θέλει κανείς, είναι πολιτικό το ζήτημα εφόσον απασχολεί όλη την κοινωνία. Εδώ μπορούμε να διακρίνουμε δύο ζητήματα. Το ένα είναι το νομικό, το οποίο μπορούν να εξηγήσουν άλλοι αρμόδιοι αλλά να πω ότι η κυβέρνηση της ΝΔ αυστηροποίησε τις ποινές για τέτοια αδικήματα, από εκεί και πέρα εφαρμόζεται ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό που έχει σημασία είναι ότι η ελληνική κοινωνία δεν μπορεί να ανέχεται καταδικασμένους βιαστές να είναι εκτός φυλακής. Αυτό είναι ξεκάθαρο, όπου και να ρωτήσετε γύρω σας. Τώρα τι ποινή είναι αυτή, είναι άλλο ζήτημα».

Είναι ξεκάθαρο πως η δήλωση του κ. Πέτσα έγινε υπό το βάρος της λαϊκής οργής που χρεώνει στην κυβέρνηση πρόθεση στήριξης του παιδεραστή. Μάλιστα κάποιοι θυμίζουν μια ανάλογη περίπτωση αυτή του πρώην βουλευτή Γεωργιάδη(στενού συνεργάτη του Πρωθυπουργού) όπου πάλι η Νέα Δημοκρατία κράτησε στάση υπεράσπισης ενός προσώπου που αντιμετώπιζε ανάλογες κατηγορίες.

Είναι κατά της απόφασης η κυβέρνηση ή παίζεται ένα πολιτικό επικοινωνιακό παιχνίδι που χαϊδεύει τα αυτιά της οργισμένης κοινωνίας αλλά στην ουσία βάζει πλάτη στην απόφαση αποφυλάκισης του βιαστή Λιγνάδη;

Μπορεί να αποτελεί άλλοθι η μετάθεση ευθυνών σε προηγούμενες κυβερνήσεις, όταν η σημερινή είχε το χρόνο να κάνει τις όποιες αλλαγές στο σύστημα απονομής δικαιοσύνης; Γιατί κύριε Πέτσα ο νόμος της Νέας Δημοκρατίας όπως λέτε, δεν κατήργησε το νόμο ΣΥΡΙΖΑ; Που είναι η αλήθεια και που το ψέμα;

 

Σχετικά Άρθρα

Κακοκαιρία: Πλημμυρισμένοι δρόμοι στο Πήλιο, ποιες περιοχές κινδυνεύουν – Live η πορεία των φαινομένων

otavoice

Βελόπουλος: Να απολογηθεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός για το έγκλημα των Τεμπών

otavoice

Ήχησε το 112 σε 4 περιοχές, προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες-θυελλώδεις ανέμους

otavoice

Οι Anonymous ισχυρίζονται ότι χάκαραν τον Ισραηλινό Στρατό και απέσπασαν 250.000 έγγραφα

otavoice

Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί έξω από το προξενείο του Ιράν

otavoice

Έκκληση για αποκλιμάκωση σε Ισραήλ και Ιράν απευθύνουν Γαλλία, Βρετανία, Ιταλία

otavoice