OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες

Νέα υποψηφιότητα στο συνδυασμό “Νέα Πελοπόννησος” του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη

Την υποψηφιότητα του κ. Παναγιώτη Λαλούση με το συνδυασμό της Νέας Πελοποννήσου στο ψηφοδέλτιο της Λακωνίας στις περιφερειακές εκλογές του Μαΐου 2019 ανακοίνωσε την Παρασκευή 19 Απριλίου 2019 ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης.

«Εκφράζω την ιδιαίτερη ικανοποίησή μου για τη συστράτευση του Παναγιώτη Λαλούση με το συνδυασμό της Νέας Πελοποννήσου. Άνθρωπος με σημαντική εμπειρία και προσφορά από τη θητεία του στην Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας.Κανένας μας άλλωστε δεν ξεχνά την καθοριστική του συμβολή στην εξιχνίαση της κλαπείσας εικόνας της Παναγίας της Έλωνας το καλοκαίρι του 2006
για την οποία βραβεύτηκε με τον Αργυρό Σταυρό των Αγίων Νεομαρτύρων Δημητρίου και Παύλου από το Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρο. Είμαι βέβαιος ότι θα ενισχύσει σημαντικά την προσπάθειά μας και του εύχομαι καλή επιτυχία στον κοινό μας αγώνα».

Από την πλευρά του ο κ. Παναγιώτης Λαλούσης δήλωσε «Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη για την τιμητική πρότασή του, να είμαι υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος στην Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας. Καθοριστικός παράγοντας της συμμετοχής μου στο συνδυασμό Νέα Πελοπόννησος, ήταν η μέχρι σήμερα γενική αναγνώριση του έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου και πιστεύω ότι μπορώ να συμβάλω, στην συνέχιση αυτού».

Βιογραφικό

Λαλούσης Παναγιώτης – Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Λακωνίας. Γεννήθηκε το 1967 και μεγάλωσε στα Βάτικα Λακωνίας, όπου και αποφοίτησε από το Λύκειο Νεαπόλεως.

Μετά την εκπλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων, κατατάχθηκε στην Ελληνική Αστυνομία και αποστρατεύτηκε τον Δεκέμβριο του 2013, κατόπιν αιτήσεως του.

Υπηρέτησε ως μάχιμος σε διάφορες υπηρεσίες της  Αστυνομικής Διεύθυνσης Λακωνίας.  

Εκπαιδεύτηκε και παρακολούθησε σεμινάρια σε θέματα  ασφάλειας, σχέσεων αστυνομίας – κοινού, ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καταπολέμησης ρατσισμού και ξενοφοβίας κ.λ.π. καθώς και στη σχολή μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Ελληνικής Αστυνομίας και τις υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Κατά τον υπηρεσιακό του βίο έλαβε ηθικές αμοιβές, επαίνους, εύφημες μνείες, ευαρέσκεια και δίπλωμα τιμής με τον αργυρό σταυρό από την Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας, ως επιβράβευση των ενεργειών του, κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του.

Διατέλεσε Αντιπρόεδρος και Οργανωτικός Γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λακωνίας και Αντιπρόσωπος αυτής, στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων. Μετά την αποστρατεία του τιμήθηκε για την προσφορά του στο σώμα και τον Λακωνικό Λαό, από  υπηρεσίες και φορείς της Ελληνικής Αστυνομίας.

Συμμετέχει σε  επιμορφωτικά σεμινάρια  Κέντρου Εκπαίδευσης και Δια Βίου Μάθησης Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. –Υπουργείο Παιδείας, επικαιροποιώντας και εμπλουτίζοντας τις προγενέστερες γνώσεις του, με θεματολογία όπως: Δικαστική Ψυχολογία και Εγκληματολογία Εγκληματολογικές Eπιστήμες, CSI (Crime Scene Investigation) C rime Scene Profiling – Case Studies Crime κ.λ.π.

Σήμερα είναι, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου  του Συνδέσμου Απόστρατων, Σωμάτων Ασφαλείας Λακωνίας και συμμετέχει ενεργά σε δραστηριότητες που προβάλουν την πολιτιστική και ιστορική μας κληρονομιά.

Είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών.

Σχετικά Άρθρα

Ο Δήμος Καλαμάτας στο Balkan Energy Forum στην Κοζάνη

otavoice

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας στο γραφείο του Δημάρχου Ορεστιάδας

otavoice

Δημιουργήθηκε το 2ο βοτανικό μονοπάτι Σίφνου

otavoice

Στους έβδομους ουρανούς για το 7ο αστέρι ο “πράσινος” δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου

otavoice

Απ. Τζιτζικώστας: Νέος εξοπλισμός από την Περιφέρεια σε 2η ΕΜΑΚ και εθελοντές

otavoice

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην έκθεση “Food and Drink Expo”

otavoice