Ωρωπός: Τεστ COVID για εκπαιδευτικούς, μαθητές και προσωπικό με έξοδα του δήμου

Λόγω των νέων έκτακτων μέτρων για την Αττική ,ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης συγκάλεσε έκτακτη  σύσκεψη στην οποίαν συμμετείχαν ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας  Γιάννης Δήμας ,οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών, Κιούσης Παναγιώτης και Λούπης Νικόλαος και ο υπεύθυνος επικοινωνίας με το Υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Ψηφιακής διακυβέρνησης για τον Covid 19 Δημοτικός Σύμβουλος ιατρός Καυκόπουλος Σπύρος.
Στη σύσκεψη αποφασίστηκε ο Δήμος Ωρωπού να πραγματοποιήσει με δική του δαπάνη και ιδιωτικό πιστοποιημένο φορέα,εξέταση για τον COVID 19 όλους τους εκπαιδευτικούς και το βοηθητικό προσωπικό σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης(Δημοτικά,Γυμνάσια,Παιδικοί Σταθμοί,Νηπιαγωγεία,Ειδικά Σχολεία και στα Λύκεια όταν ανοίξουν).
Το ίδιο θα ισχύσει και για όποιο παιδί χρειαστεί να υποβληθεί σε έλεγχο.
Επίσης όπως  μας ενημέρωσε ο κ. Γιασημάκης ανάλογη μέριμνα θα υπάρξει και για  όλους τους  εργαζομένους του Δήμου Ωρωπού.
Σε χρονικό διάστημα 15 λεπτών θα εκδίδονται τα αποτελέσματα και σχετικά πιστοποιητικά ελέγχου.


Ο δήμαρχος Ωρωπού στέλνει το μήνυμα τους αναφέροντας πως: «Θέλω να σας διαβεβαιώσω πως με αυξημένο το αίσθημα της ευθύνης που μας αναλογεί και με συνεχή προσπάθεια, θα σταθούμε δίπλα στα παιδιά μας και θα θωρακίσουμε τα σχολικά συγκροτήματα, προκειμένου να μην εμφανιστούν προβλήματα στην λειτουργία και στην ασφάλεια τους.
Μένουμε Ενωμένοι, Μένουμε Δυνατοί, λαμβάνουμε τις προφυλάξεις και τα μέτρα που απαιτούνται…
Μένουμε Ασφαλείς…και ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών».
Σχολιάστε