OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Μήνυμα Δημάρχου Βισαλτίας για την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

«Συνδημότισσες και συνδημότες,
Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 θα εορταστεί φέτος με έναν διαφορετικό αλλά αναγκαίο τρόπο. Λόγω της έξαρσης του κορονοϊού COVID-19 δεν θα πραγματοποιηθούν στρατιωτικές και μαθητικές παρελάσεις.
Η 28η Οκτωβρίου ας αποτελέσει ημέρα μνήμης και τιμής. Η αυτοθυσία και ο πατριωτισμός που έδειξαν οι Έλληνες του 1940, είναι σήμερα για εμάς πολύτιμη κληρονομιά. Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου εσωτερικών και λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού, οι φετινές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου 2020, ημέρα Τετάρτη, περιλαμβάνουν τέλεση δοξολογιών, οι οποίες θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και καταθέσεις στεφάνων οι οποίες θα πραγματοποιηθούν με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.
Δίνοντας καθημερινά τη δική μας μάχη στην υγειονομική κρίση που αντιμετωπίζουμε ως κοινωνία, το έπος του ’40 μας καλεί να ενισχύσουμε το αίσθημα της αλληλεγγύης, της κοινωνικής δικαιοσύνης και ευημερίας. Με όπλα μας την ομοψυχία, την αγάπη για τον συνάνθρωπο, την ψυχραιμία και το υψηλό αίσθημα της ατομικής αλλά και εθνικής μας ευθύνης να βγούμε νικητές.
Όλοι μαζί δίνουμε αυτόν τον δύσκολο αγώνα και όλοι μαζί θα κερδίσουμε!
Σας καλώ λοιπόν να γιορτάσουμε φέτος την 28η Οκτωβρίου, με τον σημαιοστολισμό των σπιτιών μας στέλνοντας το μήνυμα της εθνικής ομοψυχίας, της υπερηφάνειας και της αισιοδοξίας.
Χρόνια Πολλά και θερμές ευχές για ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας, για την Ελλάδα μας».

Ο Δήμαρχος Βισαλτίας
Αθανάσιος Μασλαρινός

Σχετικά Άρθρα

Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ ΑΔΑ -ΤΕΕ για υπηρεσίες τεχνικού συμβούλου

otavoice

Στο Δήμο Τήνου ο Υφυπουργός Ναυτιλίας, Ιωάννης Παππάς

otavoice

Η Καστοριά τιμά τα 353.000 αθώα θύματα του Ποντιακού Ελληνισμού

otavoice

Δίκτυο μωβ κάδων για πρώτη φορά στο δήμο Τροιζηνίας-Μεθάνων

otavoice

Την ίδρυση σχολών πετράδων σε Πεντάλοφο Κοζάνης και Αρκαδία εξήγγειλε η υπουργός Πολιτισμού

otavoice

Δήμος Καλαμαριάς και Μαμαγαία δημιουργούν Κοινότητα Πάρκου Κόδρα

otavoice