Ο Δήμος Λαμιέων και τα αυτό-οδηγούμενα λεωφορεία FABULOS επίσημοι προσκεκλημένοι στο 2ο EUCAD στις Βρυξέλλες

Ο Δήμος Λαμιέων παρουσίασε το έργο FABULOS και τα μέχρι τώρα αποτελέσματά του, στο 2ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Connected Automated DrivingEurope takes the lead, που πραγματοποιήθηκε στις 2 και 3 Απριλίου στις Βρυξέλλες, όπου συμμετείχε ως επίσημος προσκεκλημένος του συνεδρίου, εκπροσωπώντας τη σύμπραξη FABULOS.

Το Συνέδριο χρηματοδοτείται από το Project ARCADE, που αφορά την έρευνα και την καινοτομία για την αυτόματη οδήγηση στην Ευρώπη και από το HORIZON 2020. Ο Δήμος Λαμιέων προσκλήθηκε ως εταίρος της σύμπραξης FABULOS, ενός καινοτόμου προγράμματος επίσης χρηματοδοτούμενου από το HORIZON 2020. Όπως είναι γνωστό, το FABULOS αφορά στο σχεδιασμό, την υλοποίηση και τη χρήση, το καλοκαίρι του 2020, των αυτό-οδηγούμενων λεωφορείων που θα είναι πλήρως ενταγμένα στις αστικές συγκοινωνίες. Εταίροι του έργου, εκτός του Δήμου Λαμιέων, είναι οι πόλεις του Ελσίνκι (Φινλανδία), του Πόρτο (Πορτογαλία), του Ταλίν (Εσθονία), του Χέλμοντ (Ολλανδία) και του Γιέσνταλ (Νορβηγία).

Το Δήμο, εκπροσώπησε στο Συνέδριο ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Στέλιος Καραγιάννης, ο οποίος, στην τοποθέτησή του, αναφέρθηκε στη μέχρι τώρα εμπειρία της προ-εμπορικής προμήθειας (PCP), που αποτελεί καινοτόμα διαδικασία προμήθειας σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς και στα αποτελέσματα που αναμένεται να έχει το έργο FABULOS στο Δήμο και την τοπική κοινωνία. Η διαδικασία PCP, στην ουσία, καθοδηγεί την αγορά προς την κατεύθυνση της παροχής μιας λύσης απόλυτα προσαρμοσμένης στις πραγματικές ανάγκες της πόλης.

Η Λαμία, έχει ήδη τραβήξει την προσοχή των γειτονικών και συνεργαζόμενων πόλεων, οι οποίες οργανώνουν, επίσης, τη λειτουργία αυτόνομων οχημάτων. Δήμοι, όπως η Πάτρα, η Χαλκίδα, η Ξάνθη, ο Πειραιάς και η Αθήνα, εξέφρασαν επίσης το ενδιαφέρον τους για την πρόοδο και την έκβαση της διαδικασίας PCP, με τις ψηφιακές στρατηγικές τους να δίνουν έμφαση στη βιώσιμη κινητικότητα και επενδύοντας σε έξυπνες υποδομές και τεχνολογίες της πόλης.
Σχολιάστε