OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμος Κηφισιάς: Iστορικό ντοκιμαντέρ για τη σφαγή της Χίου του 1822

Στις 15 Απριλίου στην κατάμεστη αίθουσα του Δημαρχείου Κηφισιάς η φιλόλογος Λίλα Παπαδημητρίου προσκεκλημένη του Συλλόγου Χίων Κηφισίας και Βορείου Αττικής παρουσίασε ένα ιστορικό ντοκιμαντέρ για τη σφαγή της Χίου του 1822 και τον Κωνσταντίνο Κανάρη τον μπουρλοτιέρη του Αιγαίου.

Το ακροατήριο παρακολούθησε με μεγάλη προσήλωση ιστορικές στιγμές της Εθνικής παλιγγενεσίας και η συγκίνηση του ήταν έκδηλη στο τέλος της εκδήλωσης.

Το ιστορικό ντοκιμαντέρ έχει ήδη παρουσιαστεί 3 φορές στη Χίο καθώς και στο Ολοκαύτωμα των Ψαρών τον Ιούνιο του 2018 παρουσία της στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ.Γιώργος Θωμάκος, ο αρχιπλοίαρχος κύριος Σκανδάλης ως εκπρόσωπος του αρχηγού του λιμενικού, ο Πανοσιολογιότατος Πατέρας Αθανάσιος, εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Κηφισιάς κ.κ. Κυρίλου, ο Πανοσιολογιότατος Πατέρας Βασίλης, οι καθηγητές Πανεπιστημίου κύριος Γιαλουρίδης και Σωτηρέλης, ο αντιδήμαρχος Εκάλης κύριος Αχιλλέας Κουρέπης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.Πόλυ Αστερίου,Έφη Κούτση, Λίλα Δραγώνα, Δημήτρης Σύριος, ο Πρόεδρος των βρεφονηπιακών σταθμών και της Ανθοκομικής κύριος Γιάννης Παντελεάκης, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής προστασίας κ.Βαγγέλης Αυλίτης.

Άκρως τιμητική ήταν η παρουσία της οικογένειας Κανάρη, καθώς παρόντες ήταν η κυρία Πλουμή Κανάρη , ο κ.Λυκούργος Κανάρης και η εγγονή Κανάρη.

Επίσης, παρών ήταν και ο  εκπρόσωπος του Ιδρύματος Τσάκου,  Βασίλης Τερζής.

Σχετικά Άρθρα

Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ ΑΔΑ -ΤΕΕ για υπηρεσίες τεχνικού συμβούλου

otavoice

Στο Δήμο Τήνου ο Υφυπουργός Ναυτιλίας, Ιωάννης Παππάς

otavoice

Η Καστοριά τιμά τα 353.000 αθώα θύματα του Ποντιακού Ελληνισμού

otavoice

Δίκτυο μωβ κάδων για πρώτη φορά στο δήμο Τροιζηνίας-Μεθάνων

otavoice

Την ίδρυση σχολών πετράδων σε Πεντάλοφο Κοζάνης και Αρκαδία εξήγγειλε η υπουργός Πολιτισμού

otavoice

Δήμος Καλαμαριάς και Μαμαγαία δημιουργούν Κοινότητα Πάρκου Κόδρα

otavoice