OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμος Φυλής: Καθήλωσε το κοινό η εκδήλωση για τον ρόλο της Πάρνηθας στην Επανάσταση του ‘21

Τον καθοριστικό ρόλο της Πάρνηθας στην Επανάσταση του 1821, ως γεωστρατηγική θέση, που ακόμη και σήμερα εξακολουθεί να έχει στρατηγικό χαρακτήρα, ανέδειξε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αρκάδων Φυλής Γεώργιος Πραχαλιάς, στην επετειακή εκδήλωση με τίτλο «Η Οσγιά (Πάρνηθα) στο σχεδιασμό του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη κατά την Εθνεγερσία του 1821» που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Φυλής, ο Σύλλογος Αρκάδων «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» και ο Σύλλογος Αρβανίτικου Πολιτισμού «Η Γρίζα», την Κυριακή 24 Μαρτίου, στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» στο Δημαρχείο στα Άνω Λιόσια.


«Πριν την επέτειο της 25ης Μαρτίου το μυαλό όλων είναι στα ιστορικά γεγονότα που έλαβαν χώρα εκείνη την εποχή. Και η σκέψη που έχουμε όλες και όλοι είναι η συνεισφορά της περιοχής από την οποία καταγόμαστε, στον Αγώνα του 1821», υπογράμμισε στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, τονίζοντας ότι στον Δήμο μας έχουμε την τύχη να βρίσκονται άνθρωποι από όλες της περιοχές της Ελλάδας. Σήμερα θα αναδειχθεί το «πάντρεμα» της ιστορίας του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη με την ιστορία και τον αγώνα των Αρβανιτών τόνισε ο Χρήστος Παππούς και υπογράμμισε, κηρύττοντας την έναρξη της εκδήλωσης, πως αυτό που είχε πει ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, «η ισχύς εν τη ενώσει», είναι αυτό που μπορεί να βγάλει την Ελλάδα από το αδιέξοδο».
«Δεν θα μπορούσαμε να αρνηθούμε την πρόσκληση του Γεώργιου Πραχαλιά για συνδιοργάνωση αυτής της εκδήλωσης γιατί έχει κάνει μεγάλη έρευνα πάνω στο κομμάτι αυτό», ανέφερε στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της «Γρίζας» και Δημοτικός Σύμβουλος Γεώργιος Καραϊσκάκης. Αναφερόμενος στον διπλό εορτασμό της 25ης Μαρτίου, εθνικό και θρησκευτικό, τόνισε ότι «η πίστη και η πατρίδα ήταν πάντα μαζί».

Τη θέση που είχε η Οσγιά (Πάρνηθα) αλλά και η ευρύτερη περιοχή, στον στρατηγικό σχεδιασμό του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, παρουσίασε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αρκάδων Φυλής «Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», Γεώργιος Πραχαλιάς. «Πιστεύω ότι η προσέγγιση αυτή θα προσφέρει μια άλλη οπτική για το ιστορικό «αποτύπωμα» της Πάρνηθας και της Φυλής στο συνολικό «γίγνεσθαι» της Αττικής αλλά και της χώρας γενικότερα. Και ακριβώς μ’ αυτή την οπτική θ’ αρχίσει να γίνεται κατανοητή η τεράστια σημασία του Επιχειρησιακού Προγράμματος Φυλή 2021, όχι μόνο για την πόλη της Φυλής, αλλά για ολόκληρη την Αττική και τη χώρα», τόνισε ο Γεώργιος Πραχαλιάς υπογραμμίζοντας ότι η Πάρνηθα και η Φυλή σημαίνουν για την Επανάσταση στην Αττική και γενικότερα στην Αττικοβοιωτία, ότι σημαίνει η Αρκαδία για την Επανάσταση στον Μοριά.

Κλείνοντας την καθηλωτική ομιλία του ο Πρόεδρος των Αρκάδων Φυλής έκανε αναγωγή στο σήμερα επισημαίνοντας πώς η Πάρνηθα παραμένει γεωστρατηγικά σημαντική και γύρω από αυτήν έχουν εγκατασταθεί οι πιο σημαντικές στρατιωτικές μονάδες και υποδομές. «Όσοι, λοιπόν, επιλέξαμε για τόπο μας τη σκιά της Πάρνηθας έχουμε καθήκον να συστρατευθούμε σε μια μεγάλη προσπάθεια για ν’ αλλάξουμε τη μοίρα αυτής της περιοχής και να την κάνουμε αντάξια της ιστορικής και γεωγραφικής σημασίας της για την Αττική», κατέληξε ο Γεώργιος Πραχαλιάς.

Την αποφασιστικότητά του η Φυλή να αλλάξει εξέφρασε ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς, κλείνοντας την εκδήλωση: «Προχωράμε το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Φυλή 2021 με ό,τι στόχους έχουμε βάλει και αλλάζουμε το brand name αυτής της πόλης. Της πόλης, που κάποιοι γεννηθήκαμε εδώ αλλά πολλοί επιλέξαμε να γεννήσουμε και να μεγαλώσουμε εδώ τα παιδιά μας».

Σχετικά Άρθρα

Ν. Χαρδαλιάς: «Σπάμε τη διαπλοκή, βάζουμε τέλος στα “φακελάκια”»

otavoice

Χάρης Δούκας: «Το έργο της Διπλής Ανάπλασης αποκτά σφυγμό»

otavoice

Κ. Γιουτίκας: Νέος κύκλος μετρήσεων με το ΑΠΘ για την δυσοσμία στον Εύοσμο

otavoice

Χρηματοδότηση 485.000 ευρώ για έργα οδοποιίας στον δήμο Τήνου

otavoice

Έγκλημα στα Τέμπη: Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή Αγοραστού

otavoice

Π.Δ.Ε: Παρουσιάστηκε στο Αγρίνιο το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020

otavoice