OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Συνάντηση δημάρχου Σύρου-Ερμπούπολης με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

Με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Στέφανο Κασσελάκη, συνοδευόμενο από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αρχηγό ΓΕΕΘΑ κ. Ευάγγελο Αποστολάκη, συναντήθηκε σήμερα, Σάββατο 20 Απριλίου 2024, ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης κ. Αλέξανδρος Αθανασίου, παρουσία των Αντιδημάρχων κ.κ. Φραγκίσκου Βακόνδιου και Νικόλαου Σκευοφύλαξ. Η επίσκεψη του κ. Κασσελάκη στο νησί μας πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των περιοδειών του στην Ελλάδα ενόψει των επικείμενων Ευρωεκλογών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν καίρια θέματα που απασχολούν το νησιωτικό χώρο, όπως το θέμα της απόδοσης του μεταφορικού ισοδύναμου, ενός θεσμού που καθιερώθηκε από τον αείμνηστο Υπουργό Νεκτάριο Σαντορινιό, της ενίσχυσης των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, ιδιαίτερα των ενδοκυκλαδικών, τα θέματα στέγασης των εκπαιδευτικών, των σωμάτων ασφαλείας και των υγειονομικών, αλλά και των έντονων φαινομένων λειψυδρίας λόγω της κλιματικής αλλαγής και της
παρατεταμένης ξηρασίας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αθανασίου εστίασε στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί μας, ως πρωτεύουσα του Νομού, όπως η υποστελέχωση του Νοσοκομείου, του ίδιου του Δήμου, αλλά και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, καθώς εξυπηρετεί όλα τα νησιά των Κυκλάδων, ενώ αναφέρθηκε και στο οικονομικό έλλειμμα της ΔΕΥΑ Σύρου, το οποίο οφείλεται στην ενεργειακή κρίση και στην έκρηξη των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος. Επεσήμανε, ακόμη, το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων και της ανακύκλωσης στα νησιά, τα θέματα των υποδομών, τα οποία χρήζουν βελτιώσεων και είναι αλληλένδετα με το τουριστικό προϊόν της Σύρου, καθώς και την αναγκαιότητα ενίσχυσης και απρόσκοπτης λειτουργίας της βάσης αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ και της καλύτερης αεροπορικής διασύνδεσης.

Επιπλέον, ο Δήμαρχος έθεσε θεσμικά και διοικητικά θέματα, όπως την ανάγκη της κωδικοποίησης της νομοθεσίας για την Τοπική Αυτοδιοίκηση λόγω της πολυνομίας, αλλά και την ανάγκη αλλαγής του παρωχημένου πλέον νομοθετικού πλαισίου για τα ανταποδοτικά τέλη, προκειμένου οι Δήμοι να είναι πιο ευέλικτοι στη λειτουργία τους.

Ο κ. Κασσελάκης συμφώνησε πως η νησιωτικότητα, λόγω της γεωγραφικής ασυνέχειας, αποτελεί ένα μείζον θέμα, και επομένως τα προβλήματα στα νησιά πρέπει να αντιμετωπίζονται κάθετα. Ειδικότερα για τη Σύρο, τόνισε πως η καθημερινότητα στο νησί μας, λόγω του μεγάλου αριθμού μόνιμου πληθυσμού, θα έπρεπε να λειτουργεί πιο ομαλά.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε πολύ καλό κλίμα με τον κ. Αθανασίου να προσφέρει στον κ. Κασσελάκη ένα αναμνηστικό δώρο του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης.

Σχετικά Άρθρα

Δ. Ορεστιάδας: Ψήφισμα ΔΣ υπέρ των εργαζομένων συμβασιούχων στο ΚΥΤ Φυλακίου

otavoice

Η ΚΕΔΕ προχωρά σε αίτηση αναστολής είσπραξης του τέλους ταφής απορριμμάτων- Ψήφισμα για Γάζα

otavoice

«Μαθητικό Φεστιβάλ 2024» του Δήμου Αιγάλεω

otavoice

Π.Δ.Ε: Συνεργασία Περιφέρειας και Δήμων για τη συμμετοχή στην 88η Δ.Ε.Θ.

otavoice

Τάσος Μαυρίδης: Θα εργαστώ σκληρά στην ΕΕΤΑΑ ΑΕ, υπηρετώντας την πατρίδα και τους πολίτες

otavoice

Δ.Αμαρουσίου: Σε αναζήτηση χρηματοδοτικού εργαλείου για την απόκτηση του χώρου της Κεραμικής

otavoice