OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Ένα συναρπαστικό ταξίδι στις ανθισμένες κερασιές του Κολινδρού

Οι Ανθισμένες Κερασιές της Πιερίας ανοίγουν τον δρόμο για νέα τουριστικά μονοπάτια στην περιοχή, με στόχο την προσέλκυση τουριστών που αναζητούν μια διαφορετική εμπειρία. Στον Κολινδρό, μια περιοχή γνωστή για την παραγωγή των μοναδικών κερασιών της, έλαβε χώρα σήμερα ένα εντυπωσιακό γεγονός που έφερε μαζί του πολλά δρώμενα πολιτιστικού και γαστρονομικού ενδιαφέροντος, με την παρουσία της προέδρου του Ε.Ο.Τ. Άντζελας Γκερέκου.

Η πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, σε συνεργασία με την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ενότητας Σοφία Μαυρίδου και τις τοπικές αρχές του Δήμου Πύδνας Κολινδρού και Δήμου Κατερίνης, ξεκίνησε αυτή την πρωτοβουλία που αναδεικνύει την ομορφιά και την πλούσια κληρονομιά της Πιερίας.

Η σημερινή δράση στον Κολινδρό περιλάμβανε ποικίλες δραστηριότητες, από παραδοσιακές γευστικές εμπειρίες με κύριο συστατικό το κεράσι μέχρι δράσεις πολιτιστικού ενδιαφέροντος και εκδηλώσεις για τους μικρούς μας φίλους. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν την περιοχή, να γνωρίσουν τις τοπικές παραδόσεις και να απολαύσουν παραστάσεις ζωγραφικής και δημιουργικής δραστηριότητας.

Οι «Ανθισμένες Κερασιές της Πιερίας» αποτελούν μια πρωτοβουλία που συνδυάζει τη γεύση, τον πολιτισμό και τη φύση. Είναι μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας να ενισχυθεί ο τουρισμός στην περιοχή και να προσελκύσει νέους επισκέπτες που θα ανακαλύψουν τη μαγεία της Πιερίας και της ελληνικής υπαίθρου.

Εξάλλου, οι κερασιές, που ανθίζουν την περίοδο αυτή του έτους, είναι ο συμβολισμός της ανανέωσης και της αναγέννησης της φύσης. Με το λευκό τους άνθος, δημιουργούν μια μαγευτική ατμόσφαιρα που προκαλεί διάφορα συναισθήματα στον επισκέπτη.

Η κα. Γκερέκου, στο σύντομο χαιρετισμό της, αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του ΕΟΤ με τον τίτλο «Ανθισμένες διαδρομές» του Λευκάδιου Χερν. Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου τόνισε πως η Π.Ε. Πιερίας, μέσω του ΠΟΤΑΠ, στηρίζει τέτοιες πρωτοβουλίες, ενώ ο Δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού Χρήστος Κομπατσιάρης, ο οποίος δώρισε στην κα. Γκερέκου μία εικόνα της Παναγίας, γνωστοποίησε πως η νέα δημοτική αρχή καταβάλει προσπάθειες ώστε του χρόνου να αναβιώσει η «γιορτή κερασιού» στον Κολινδρό. Επίσης, σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνα κ. Γεώργιος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, καθώς και η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δ. Πύδνας Κολινδρού Μαρία Ναβροζίδου, η οποία ανέλαβε την όλη επιτυχημένη διοργάνωση. Τέλος, ο πρώην Δήμαρχος Κολινδρού Θωμάς Σολοποτιάς έκανε μια σύντομη ιστορική αναδρομή στην ιστορία του τόπου. Υπενθυμίζεται πως αύριο, Κυριακή 14 Απριλίου, αντίστοιχες εκδηλώσεις θα γίνουν στη Ράχη Πιερίας.

Πηγή: odelalis.gr

 

Σχετικά Άρθρα

Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ ΑΔΑ -ΤΕΕ για υπηρεσίες τεχνικού συμβούλου

otavoice

Στο Δήμο Τήνου ο Υφυπουργός Ναυτιλίας, Ιωάννης Παππάς

otavoice

Η Καστοριά τιμά τα 353.000 αθώα θύματα του Ποντιακού Ελληνισμού

otavoice

Δίκτυο μωβ κάδων για πρώτη φορά στο δήμο Τροιζηνίας-Μεθάνων

otavoice

Την ίδρυση σχολών πετράδων σε Πεντάλοφο Κοζάνης και Αρκαδία εξήγγειλε η υπουργός Πολιτισμού

otavoice

Δήμος Καλαμαριάς και Μαμαγαία δημιουργούν Κοινότητα Πάρκου Κόδρα

otavoice