OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Ο Πρόεδρος του Ι.Τ.Α. στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής

Τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας Κ.Ε.Δ.Ε και Δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, κ. Λάζαρο Κυρίζογλου, εκπροσώπησε στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών, ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης Ι.Τ.Α. και Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού, κ. Ηλίας Αποστολόπουλος.

Σε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συζήτηση, στην οποία, επίσης, συμμετείχαν η Υπουργός Πολιτισμού, κα Λίνα Μενδώνη, Εκπρόσωπος του Προέδρου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας ΕΝ.Π.Ε. και Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολου Τζιτζικώστα, η Πρόεδρος του Οργανισμού Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων, Επίτιμη Διευθύντρια Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού, κα Νικολέττα Βαλάκου-Διβάρη, η Γενική Διευθύντρια Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, κα Αναστασία Γκαδόλου και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής Εθνικής Λυρικής Σκηνής, κ. Γιώργος Κουμεντάκης.

Θέμα της Συνεδρίασης ήταν η «Πολιτιστική Πολιτική και Περιφερειακή Ανάπτυξη». Πιο αναλυτικά, η αξία του Πολιτισμού στις Τοπικές Κοινωνίες, η επίδρασή του στην ανάπτυξη και ευημερία των πόλεων και της χώρας και φυσικά ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στον τομέα του Πολιτισμού και η εξασφάλιση των κατάλληλων συνθηκών προκειμένου να γίνει πράξη ο “Πολιτισμός για Όλους”.

Σχετικά Άρθρα

Ο Δήμος Σαρωνικού πρώτος στην ιστορία της Ελλάδας που θα παράγει επεξεργάσιμα δεδομένα

otavoice

Υπερψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Ναυπλιέων

otavoice

Στην Καλαμάτα η παρουσίαση της Δράσης Στρατηγικής Σημασίας «ΕΡΕΥΝΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ»

otavoice

Δ.Αλεξ/πολης: Συνεργασία με την Εταιρεία Κοινωνικής Ψυχιατρικής “Π.Σακελλαρόπουλος”

otavoice

Επιχείρηση – σκούπα σε 120 αυτοσχέδιες χωματερές στο Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

otavoice

Πραγματοποιήθηκε η 37η Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου Πεντέλης

otavoice