OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Συναντήσεις δημάρχου Αλεξ/πολης στην Κων/πολη για την προβολή του δήμου

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, στα γραφεία του Ελληνικού Προξενείου, συνάντηση του δημάρχου Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη με τον πρόξενο κ. Κωνσταντίνο Κούτρα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και Πολιτισμού του Δήμου Αλεξανδρούπολης Κυριάκος Αετόπουλος καθώς και η διευθύντρια του ΕΟΤ στην Κωνσταντινούπολη Δήμητρα Μπάμπαλη.

Στην ατζέντα της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην τουριστική προβολή του Δήμου Αλεξανδρούπολης, τη βελτίωση υποδομών και κατεγράφησαν οι βασικοί άξονες ενός νέου στρατηγικού σχεδιασμού εξωστρέφειας.

Ειδική αναφορά έγινε από τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης για την αναγκαιότητα ενίσχυσης των υποδομών του τελωνειακού σταθμό των Κήπων. Ζήτησε ακόμη από τον πρόξενο να διερευνηθεί το ενδεχόμενο αύξησης του ημερήσιου αριθμού έκδοσης visa.

Ο Πρόξενος Κωνσταντίνος Κούτρας εξέφρασε την αμέριστη στήριξή του σε ενέργειες που αποσκοπούν στην εξωστρέφεια και προβολή Ελληνικών προορισμών στην περιοχή αρμοδιότητας του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που δήμαρχος Αλεξανδρούπολης επισκέπτεται τον πρόξενο της Κωνσταντινούπολης με σκοπό τον σχεδιασμό στρατηγικής προβολής του Δήμου Αλεξανδρούπολης στην τουριστική αγορά της Τουρκίας.

Ο αντιδήμαρχος τουρισμού και πολιτισμού Κυριάκος Αετόπουλος έκανε αναφορά στη σπουδαιότητα που έχει για την περιοχή η διαρκής παρουσία των Τούρκων τουριστών στον Δήμο μας και στις προσπάθειες που πρέπει να γίνουν και από τις δυο πλευρές ώστε ο προορισμός της Αλεξανδρούπολης να γίνει ελκυστικότερος.

Αποτέλεσμα της συνάντησης, η πρώτη οργανωμένη προσπάθεια, από μία σειρά ενεργειών που θα πραγματοποιηθούν στη διάρκεια του έτους, το πρώτο familiar trip που θα διοργανωθεί από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με το γραφείο του ΕΟΤ της Κωνσταντινούπολης και την κα Μπάμπαλη Δήμητρα όπου θα φιλοξενηθούν στην πόλη μας τον μήνα Μάιο δημοσιογράφοι και influencers, από τη γειτονική χώρα με σκοπό να ξεναγηθούν στις πολιτιστικές, ιστορικές αλλά και γαστρονομικές διαδρομές του δήμου Αλεξανδρούπολης καθώς και να παρακολουθήσουν εορταστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν εκείνες τις ημέρες με αφορμή και τον εορτασμό των Ελευθερίων.

Παράλληλα στο περιθώριο της αποστολής – επίσκεψης στην Κωνσταντινούπολη ο δήμαρχος μαζί με τον αντιδήμαρχο επισκέφτηκαν τη διεθνή τουριστική έκθεση της EMITT που είναι μία από τις πέντε μεγαλύτερες τουριστικές εκθέσεις παγκοσμίως που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στην Κωνσταντινούπολη.

Σχετικά Άρθρα

Δήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης: Είμαστε δίπλα στους Αεροπροσκόπους μας!

otavoice

Θεσ/νίκη: Ο δήμαρχος τον “συνέλαβε” να πετάει μπάζα και του έριξε βαρύ πρόστιμο

otavoice

Το έξυπνο ηλιακό δένδρο του Δήμου Αγρινίου

otavoice

Ισ. Μάδης: Το ενδιαφέρον του πρωθυπουργού, εγγύηση για τα Ολυμπιακά Ακίνητα

otavoice

Συνάντηση δημάρχου Πατρέων με εργαστηριακούς γιατρούς

otavoice

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γ. Μώραλης στο 1ο PIRAEUS TOWER RUN to the top

otavoice