OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Οι πρώτες αισθητικές αναπλάσεις στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα

Ξεκινούν οι πρώτες αισθητικές αναπλάσεις οι οποίες αποφασίστηκαν στην Α Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος Αγράφων.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας με την αριθ 41912/26.1.2024 απόφαση ένταξης πράξης «Αισθητικές παρεμβάσεις- αναπλάσεις οικισμών δήμου Λίμνης Πλαστήρα Γ’ φάση» στο Π.Π.Α. Π.Θ.2021-2025, ενέκρινε έργα προϋπολογισμού 370.000. Περιλαμβάνει αισθητικές παρεμβάσεις – αναπλάσεις σε πέντε οικιστικά σημεία του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα, ως εξής:

ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΛΑΜΠΕΡΟΥ, με διαμορφώσεις χώρων σε δύο σημεία, στην είσοδο του οικισμού με πλακόστρωση και σε άλλο δρόμο του οικισμού.

ΚΕΡΑΣΙΑ, με κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης, πλακοστρώσεις, επενδύσεις τοίχων με πέτρα, κάγκελα μεταλλικά, κ.α.

ΜΕΣΕΝΙΚΟΛΑ, διαμόρφωση τεσσάρων βασικών δρόμων – μονοπατιών και δύο μικρότερων τμημάτων συνδετήριων συνολικού μήκους 540 μέτρων, με πλακοστρώσεις, κ.α.

ΜΟΣΧΑΤΟ, επιλέγονται για διαμόρφωση οι δύο πλατείες στο κέντρο του οικισμού, με κατασκευή νέας (επίπεδης) που θα ενώνει τις δύο πλατείες και ακανόνιστη πλακόστρωση τόσο της νέας γέφυρας όσο και των δυο πλατειών με χονδρόπλακες πάχους 5 εκ.

ΦΥΛΑΚΤΗ, ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου του Ναού Αγ. Γεωργίου, 400 τ.μ περίπου, με πλακόστρωση και κατασκευή τοιχίων και πεζουλιών, καθώς η πλακόστρωση του δρόμου σύνδεσης της κεντρικής οδού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι σε εξέλιξη μελέτες αισθητικών αναπλάσεων συνολικού προϋπολογισμού 6.000.000 ευρώ, για ΟΛΕΣ τις Κοινότητες του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα, οι οποίες εγκρίθηκαν από την Β Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος Αγράφων.

Ο δήμαρχος κ. Παναγιώτης Νάνος δήλωσε σχετικά:

«Ξεκινάμε την υλοποίηση του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος Αγράφων με τις αισθητικές αναπλάσεις. Στόχος μας είναι να αποδώσουμε σε κατοίκους και επισκέπτες της λίμνης Πλαστήρα ολοκληρωμένες παρεμβάσεις οι οποίες αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής και το τουριστικό προϊόν της περιοχής μας. Στρατηγικός στόχος είναι να μετατρέψουμε τα χωριά της λίμνης Πλαστήρα σε ελκυστικό επενδυτικό προορισμό και στην επανακατοίκηση της περιοχής μας Ερχόμαστε να καλύψουμε τις χαμένες δεκαετίες και να αποκαταστήσουμε τα λάθη του παρελθόντος. Αποδεικνύουμε ότι είναι εφικτά όσα για κάποιους φάνταζαν αδύνατα και εγκατέλειψαν τα χωριά στη μοίρα τους».

Σχετικά Άρθρα

Δ. Τρικκαίων: Με δυναμισμό από ντραμς, τα εγκαίνια του Μουσείου Τσιτσάνη

otavoice

Βριλήσσια-Δράση: Καταστρέφουν το πράσινο στο όνομα του περιβάλλοντος!

otavoice

Ο Δήμος Αιγάλεω φιλοξενεί το 4ο Φεστιβάλ Ψυχικής Υγείας

otavoice

Δ.Πατρέων: Εκδήλωση για εκπαιδευτικούς και φύλακες του Λαϊκού Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης

otavoice

Δ.Ωραιοκάστρου: Έφηβοι ηθοποιοί παρουσίασαν την «Ελένη» του Ευριπίδη

otavoice

Σχολική στέγη και Flyover στο επίκεντρο της συνάντησης Αγγελούδη – Λιβάνιου

otavoice