OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

ΠΚΜ- Γ.Αμανατίδης: Αποφασισμένος να απεντάξει έργα συμβασιοποιημένα μετεκλογικά

Αποφασισμένος να απεντάξει έργα τα οποία συμβατοποιήθηκαν από τη νυν περιφερειακή αρχή και τον Περιφερειάρχη Γιώργο Κασαπίδη, μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου, εμφανίστηκε ο Γιώργος Αμανατίδης ο οποίος αναλαμβάνει τα καθήκοντά του στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας από 1/1/2024.

Το συγκεκριμένο ζήτημα αποτέλεσε προμετωπίδα των αιτημάτων Αμανατίδη στη συνάντηση των δύο ανδρών, λίγες μέρες μετά τις εκλογές της 15ης Οκτωβρίου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ουκ ολίγες φορές υπήρξε όχληση αλλά και ενόχληση του νέου Περιφερειάρχη, μετά από την υπογραφή συμβάσεων και τη δημοσιοποίησή τους από το Γιώργο Κασαπίδη.

Όπως τόνισε ο νέος Περιφερειάρχης, μιλώντας στο Top Channel και την εκπομπή του Παναγιώτη Πλιάτσιου «ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ», κάποια πράγματα είχαν συμφωνηθεί «όπως τα ορίζει και ο νόμος» ώστε να μην εντάσσονται έργα που δεν είναι επείγοντα ή συγχρηματοδοτούμενα

«Βλέπω τώρα ότι δεν τηρείται, όπως το είπαμε. Μερικές φορές αισθάνεται πως ίσως έχει δεσμεύσεις και θέλει να τις υλοποιήσει, αλλά αν ακολουθήσουν απεντάξεις δεν σημαίνει πως είμαι κακό παιδί αλλά πρέπει να ακολουθήσουμε κάποιες διαδικασίες και ίσως να βρούμε καλύτερες λύσεις», τόνισε.

Ανακοινώσεις την Πέμπτη

Για το ζήτημα του νέου διοικητικού σχήματος και τα πρόσωπα που θα αναλάβουν ρόλους αντιπεριφερειαρχών, ο Γιώργος Αμανατίδης σημείωσε πως μέχρι την Πέμπτη θα γίνουν οι ανακοινώσεις με την υπόθεση των χωρικών να κλείνει προς όσους κατετάγησαν πρώτοι ανά Π.Ε. στις εκλογές.

Από εκεί και πέρα στις υπόλοιπες αντιπεριφέρειες έχει γίνει μια δουλειά βάσης, με το οργανόγραμμα και τις αρμοδιότητες των διευθύνσεων, των τμημάτων κλπ. να ξεσκονίζονται κυριολεκτικά, ώστε να οριστούν τα κατάλληλα πρόσωπα στην κατάλληλη θέση και να αλλάξουν αρκετά απ’ όσα γνωρίζαμε όλο το προηγούμενο διάστημα.

Όπως είπε, θα υπάρξουν αλλαγές στο κομμάτι της Παιδείας, ενώ σε κάποια αντιπεριφέρεια θα ενταχθεί και η εποπτεία των νομικών προσώπων.

Τέλος, για το πρόσωπο το Εκτελεστικού Γραμματέα επισήμανε πως έχει προσδιορίσει το προφίλ του ανθρώπου που θέλει να αναλάβει τη θέση, τονίζοντας πως θα «εστιάσουμε στη διοίκηση και το έργο, με τον εκτελεστικό να πρέπει να φέρει σε τέτοια κατάσταση τη δομή, τις υπηρεσίες, τα στελέχη ώστε να παράγουν απρόσκοπτα το έργο τους».

Φαίνεται πως και σε αυτό το πρόσωπο ο Γιώργος Αμανατίδης έχει καταλήξει, αλλά είναι μια υπόθεση η οποία θα οριστικοποιηθεί από το νέο έτος.

Πηγή e-ptolemeos.gr

Σχετικά Άρθρα

Ένα σύγχρονο στολίδι το ανακαινισμένο Εθνικό Στάδιο Σκάλας Ωρωπού

otavoice

Δ. Τρικκαίων: Με δυναμισμό από ντραμς, τα εγκαίνια του Μουσείου Τσιτσάνη

otavoice

Βριλήσσια-Δράση: Καταστρέφουν το πράσινο στο όνομα του περιβάλλοντος!

otavoice

Ο Δήμος Αιγάλεω φιλοξενεί το 4ο Φεστιβάλ Ψυχικής Υγείας

otavoice

Δ.Πατρέων: Εκδήλωση για εκπαιδευτικούς και φύλακες του Λαϊκού Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης

otavoice

Δ.Ωραιοκάστρου: Έφηβοι ηθοποιοί παρουσίασαν την «Ελένη» του Ευριπίδη

otavoice