OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Έκκληση για λήψη μέτρων προστασίας σε οικισμό

Έκκληση για λήψη άμεσων μέτρων προστασίας του παραλιακού οικισμού Αγίου Κωνσταντίνου κάνει ο Δήμος Ανατολικής Σάμου, μέσω επιστολής του προς τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη.

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου Γιώργος Στάντζος με αφορμή την πρόσφατη κακοκαιρία και τις ζημιές που προκλήθηκαν για άλλη μία φορά στον οικισμό του Αγίου Κωνσταντίνου ζητά την λήψη άμεσων μέτρων προστασίας του οικισμού, με σκοπό την άρση του κινδύνου σε ζωές και περιουσιακά στοιχεία των κατοίκων καθώς και για την άμεση έναρξη υλοποίησης των αναγκαίων έργων υποδομής για την οριστική, πλέον, λύση του προβλήματος σε όλο τον άξονα Κάμπου Βουρλιωτών έως τις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού του Αγίου Κωνσταντίνου.

Επίσης, γίνεται αίτημα κήρυξης του οικισμού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αποζημιωθούν, από τις συνέπειες των ακραίων καιρικών φαινομένων, οι ζημιές σε επιχειρήσεις και κατοικίες στους εν λόγω οικισμούς, καθώς και να επιταχυνθούν τα απαιτούμενα έργα για την προστασία του οικισμού.

Να σημειώσουμε, ότι με απόφαση του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σάμου, συνεχίζονται τα περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας στο δρόμο που οδηγεί στην παραλιακή οδό Αγίου Κωνσταντίνου στη Σάμο, πλησίον της θέσης «Πρινιάς», λόγω κατολίσθησης. Λόγω των προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, η κίνηση των οχημάτων πραγματοποιείται μέσω της Εθνικής Οδού Σάμου – Καρλοβασίου. Το Τμήμα Τροχαίας Σάμου έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας των οχημάτων στην περιοχή, καθώς και για την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων.

Σχετικά Άρθρα

12 Δήμοι ζητάνε από το ΥΠΕΣ, παράταση για την προσαρμογή Βρεφικών, Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών

otavoice

Η ΜΟΜΚΑ στην Τήνο για παρεμβάσεις στο δίκτυο οδοποιίας

otavoice

Δ. Θήρας: Η Ολυμπιακή Φλόγα, άναψε στο βωμό της Σαντορίνης

otavoice

Δ. Καβάλας: Μουσικά σχολεία έπαιξαν και ερμήνευσαν προς τιμήν του Αποστόλου Παύλου

otavoice

Π.Πελ.: Κ. Νικολάκου: Ανάληψη πρωτοβουλιών για την στήριξη των αγροτών

otavoice

ΔΡΑΣΗ: Τα Βριλήσσια στο μέτωπο των Δήμων που αντιδρούν

otavoice