OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ.Αρταίων: Ολοκληρώθηκε η κατασκευή αποχέτευσης ακαθάρτων μήκους 15.000 μέτρων

Ένα ακόμη σημαντικό έργο παραδίδεται στην Αρτινή κοινωνία επί Δημαρχίας Χρήστου Τσιρογιάννη.

Πρόκειται για το έργο κατασκευής αποχέτευσης ακαθάρτων μήκους 15.000 μ. με τρία νέα αντλιοστάσια, στους οικισμούς του Γλυκορίζου, της Λιμίνης και της Αγίας Τριάδας Κεραματών, με προϋπολογισμό 5,5 εκατομμύρια ευρώ και χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ΠΕΠ ΗΠΕΙΡΟΥ και πόρους της ΔΕΥΑΑ.

Το νέο αποχετευτικό δίκτυο έδωσε λύση στην αποτελεσματική διαχείριση των υδατικών πόρων και την σωστή διαχείριση των ακαθάρτων των οικισμών του Γλυκορίζου, της Λιμίνης και της Αγίας Τριάδας Κεραματών και την διόδευση αυτών, στην υφιστάμενη εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων (Ε.Ε.Λ.) της πόλης της Άρτας.

Επιπλέον «κερδήθηκε» η άμεση προστασία των επιφανειακών και υπόγειων υδατικών συστημάτων του Αράχθου και του Αμβρακικού Κόλπου, η αναβάθμιση του περιβάλλοντος, η προστασία της βιοποικιλότητας και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων των οικισμών.

H σπουδαιότητα του έργου έγκειται στο γεγονός ότι ήταν ένα πάγιο αίτημα της Τοπικής Κοινωνίας που δεσμεύτηκε η Δημοτική αρχή, το οποίο και υλοποιήθηκε, ενώ ανακοίνωσε πως οι κάτοικοι της περιοχής δικαιούνται μειωμένα κατά 50% ανταποδοτικά τέλη σύνδεσης και λειτουργίας αποχέτευσης, για τον λόγο ότι η περιοχή του Γλυκορίζου φιλοξενεί την μονάδα επεξεργασίας λυμάτων της πόλης της Άρτας.

Σχετικά Άρθρα

Συνεχίζεται η ευαισθητοποίηση για τον καφέ κάδο ανακύκλωσης στο Χαλάνδρι

otavoice

Την απρόσκοπτη συνέχιση λειτουργίας των ΚΔΑΠ ΑμεΑ ζητά με ψήφισμά του το Δ.Σ. Κατερίνης

otavoice

Δ.Λαμιέων: Συνάντηση Πανουργιά Παπαϊωάννου με τον Δημήτρη Βερβεσό

otavoice

Δ. Δίου-Ολύμπου: Συνεδρίασε το Επιχειρησιακό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας

otavoice

Γονείς και παιδιά επισκέφθηκαν το νέο σχολικό συγκρότημα του Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης

otavoice

Δ.Κοζάνης: H πορεία υλοποίησης του Ε.Σ.Ε.Κ.Κ.

otavoice