OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής το νέο 9 θεσιο Δημοτικό Σχολείο στο Πόρτο Ράφτη

Υπογράφτηκε η σύμβαση εκπόνησης μελέτης για έκδοση οικοδομικής άδειας για το 2ο 9θεσιο Δημοτικό Σχολείο στο Πόρτο Ράφτη του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας, προϋπολογισμού δημοπράτησης του έργου 451.235,02 ευρώ, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής.

Οι μαθητές και το διδακτικό προσωπικό θα απολαμβάνουν σύντομα ένα καινούριο και σύγχρονο 9θέσιο Δημοτικό Σχολείο, δυναμικότητας 225 μαθητών, κλείνοντας οριστικά μια ολόκληρη 20ετία, όπου ήταν αναγκασμένοι να λειτουργούν σε ένα ενοικιαζόμενο κτίριο που δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις.

Επισημαίνεται ότι μέχρι σήμερα έχουν ενταχθεί στο ΠΕΠ Αττικής 2014–2020, συνολικά 23 Πράξεις Μελετών Ωρίμανσης Νέων Σχολικών Μονάδων, συνολικού προϋπολογισμού 6 εκ. ευρώ περίπου. Οι παραπάνω πράξεις εντάσσονται στο πλαίσιο χρηματοδότησης ενεργειών ωρίμανσης μελετών από την ΚτΥπ Α.Ε., με στόχο να προχωρήσει με γοργούς ρυθμούς η διαδικασία δρομολόγησης αναπτυξιακών έργων στη νέα Προγραμματική Περίοδο 2021 – 2027.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατ. Αττικής Θανάσης Αυγερινός σε σχετική του δήλωση ανέφερε:

«Καθ΄ όλη τη διάρκεια της θητείας μας η αναβάθμιση των σχολικών υποδομών και των συνθηκών εκπαίδευσης αποτέλεσε και αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα προς όφελος των παιδιών μας. Προς αυτή την κατεύθυνση, συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις σε αγαστή και ουσιαστική συνεργασία τόσο με τις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε., όσο και με τους Δήμους, τον Α΄ Βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Σχετικά Άρθρα

Δ. Τρικκαίων: Με δυναμισμό από ντραμς, τα εγκαίνια του Μουσείου Τσιτσάνη

otavoice

Βριλήσσια-Δράση: Καταστρέφουν το πράσινο στο όνομα του περιβάλλοντος!

otavoice

Ο Δήμος Αιγάλεω φιλοξενεί το 4ο Φεστιβάλ Ψυχικής Υγείας

otavoice

Δ.Πατρέων: Εκδήλωση για εκπαιδευτικούς και φύλακες του Λαϊκού Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης

otavoice

Δ.Ωραιοκάστρου: Έφηβοι ηθοποιοί παρουσίασαν την «Ελένη» του Ευριπίδη

otavoice

Σχολική στέγη και Flyover στο επίκεντρο της συνάντησης Αγγελούδη – Λιβάνιου

otavoice