OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Η ΚΕΔΕ καταδίκασε την επίθεση στο δήμαρχο Λαμιέων, Θύμιο Καραΐσκο

ΚΕΔΕ: Στη Δημοκρατία και την Αυτοδιοίκηση η βία δεν έχει θέση.

Η Κεντρική  Ένωση Δήμων Ελλάδος στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, μετά από εισήγηση του Προέδρου Λαζαρου Κυρίζογλου,  καταδίκασε με ομόφωνο ψήφισμα την επίθεση που δέχθηκε από «αγνώστους», ο  Δήμαρχος Λαμιέων, Θύμιος Καραΐσκος.

Αναλυτικά το ψήφισμα αναφέρει:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος καταδικάζει με κατηγορηματικό κι απερίφραστο τρόπο την άνανδρη επίθεση σε βάρος του Δημάρχου Λαμιέων Θύμιου Καραΐσκου κι εκφράζουμε την αμέριστη στήριξή μας στο συνάδελφο δήμαρχο και την οικογένειά του.

Το συγκεκριμένο περιστατικό, που έγινε λίγες ημέρες πριν από τη διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου, δυναμιτίζει το προεκλογικό κλίμα και θέτει σε κίνδυνο την ομαλή διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας σε τοπικό επίπεδο. 

 Μας προκαλεί εύλογα αγανάκτηση το γεγονός πως και στο πρόσφατο παρελθόν, όπως ο δήμαρχος Λαμιέων με δημόσια δήλωσή του καταγγέλλει, ο ίδιος είχε γίνει ξανά αποδέκτης απειλών από αγνώστους, τόσο σε βάρος του, όσο και σε βάρος μελών της οικογένειας του, τις οποίες είχε καταγγείλει στις αρμόδιες αστυνομικές και δικαστικές αρχές, χωρίς δυστυχώς να γίνει τίποτα που να αποτρέψει το θλιβερό περιστατικό.

 Ζητούμε από τα όργανα της Δικαιοσύνης και της Ελληνικής Αστυνομίας να διερευνήσουν άμεσα τόσο το περιστατικό της επίθεσης, όσο και των απειλών που σύμφωνα με την καταγγελία προηγήθηκαν, ώστε οι δράστες της επίθεσης κι όσοι κρύβονται πίσω από αυτούς να οδηγηθούν τάχιστα ενώπιον της Δικαιοσύνης.

 Σε μια περίοδο που η χώρα και οι τοπικές μας κοινωνίες δοκιμάζονται από αλλεπάλληλες κρίσεις και τραγικά γεγονότα όπως οι πρόσφατες πυρκαγιές και οι πλημμύρες, δεν έχουμε την πολυτέλεια να πλήττονται οι θεσμοί της Δημοκρατίας και της Αυτοδιοίκησης από τέτοιας μορφής περιστατικά.

 Οφείλουμε όλοι μας να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να προστατεύσουμε την ομαλή διεξαγωγή των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών, αλλά και να καταδικάσουμε έμπρακτα κάθε μορφής βία σε βάρος πολιτικών κι αυτοδιοικητικών προσώπων. 

Σχετικά Άρθρα

«Το Μεγάλο Αντάμωμα» Αφιέρωμα – Ύμνος στην Κρήτη-Τιμήθηκε ο Περιφερειάρχης

otavoice

Ο Δ. Κατερίνης στο Debrecen Ουγγαρίας για την προώθηση της άθλησης στα ΑμεΑ

otavoice

Δύο αστικοί λαχανόκηποι του Δ. Πατρέων: «Από το πάρκο στο πιάτο!»

otavoice

Λιτόχωρο: Εγκαινιάστηκε η 6η Διεθνής Έκθεση «Λατομείο»

otavoice

Δήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης: Είμαστε δίπλα στους Αεροπροσκόπους μας!

otavoice

Θεσ/νίκη: Ο δήμαρχος τον “συνέλαβε” να πετάει μπάζα και του έριξε βαρύ πρόστιμο

otavoice