OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Π.Ε Αν. Αττικής: Συνεχίζεται το πρόγραμμα αντιμετώπισης κουνουπιών στα Φρεάτια

Με έκτακτη εφαρμογή δράσεων στα Φρεάτια Ομβρίων υδάτων της Λ. Μαραθώνος συνεχίζεται εντατικά το πρόγραμμα διαχείρισης και αντιμετώπισης των κουνουπιών στην Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής

Με στόχο τη συνεχή διασφάλιση της δημόσιας υγείας και με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον, σύμφωνα με τις οδηγίες του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη και υπό τον συντονισμό του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Θανάση Αυγερινού, η Διεύθυνση Υγειονομικού Ελέγχου & Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής (ΠΕΑΑ) αξιολογώντας τα ευρήματα της εντομολογικής επιτήρησης, προχώρησε στην εφαρμογή εκτάκτων δράσεων στα φρεάτια ομβρίων υδάτων της Λ. Μαραθώνος στα όρια των Δήμων Παλλήνης, Ραφήνας, Πικερμίου και Μαραθώνα.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε η διενέργεια Έκτακτης Εφαρμογής Ελέγχου και Δράσεων αντιμετώπισης των κουνουπιών με ψεκαστικά συνεργεία από εδάφους και χρήση βιοκτόνου σκευάσματος εγκεκριμένο από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στα φρεάτια ομβρίων επί της Λ. Μαραθώνος από την Αγία Παρασκευή κατά μήκος έως και τον Μαραθώνα!

Αναφερόμενος σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θανάσης Αυγερινός σχολίασε: “Η Ανατολική Αττική προικισμένη ως είναι με φυσικές ομορφιές και πλούσια βλάστηση έχει δυστυχώς και ένα διαχρονικά σοβαρό ζήτημα με τα κουνούπια, για την αντιμετώπιση του οποίου κάνουμε μια διαρκή καθημερινή προσπάθεια υπό τις οδηγίες του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη.

Στο πλαίσιο αυτό, η αρμόδια Διεύθυνση της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής έχοντας προβεί στις σχετικές επιστημονικές μελέτες προχώρησε από τις 18 έως 21 Ιουλίου σε έκτακτες δράσεις με άμεση εφαρμογή ψεκασμού σε όλα τα φρεάτια κατά μήκος της Λ. Μαραθώνος, ξεκινώντας από τον Σταυρό Αγίας Παρασκευής και διατρέχοντας τον Γέρακα, την Παλλήνη, το Πικέρμι, τη Ραφήνα, τη Νέα Μάκρη καταλήγοντας στον Μαραθώνα.

Για να καταλάβει κανείς το τεράστιο μέγεθος της συγκεκριμένης εργασίας απλά θα αναφέρω ότι μέσα σε μόλις τρεις μέρες ψεκάζουμε περί τα τέσσερις χιλιάδες εκατό (4.100) φρεάτια! Είμαστε σε διαρκή μάχη για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και παρά τις μεγάλες δυσκολίες της εποχής με τις υψηλές θερμοκρασίες και τις πυρκαγιές, η Περιφέρεια Αττικής συνεχίζει με επιμέλεια όλες τις εργασίες της προς όφελος του πολίτη”.

Σχετικά Άρθρα

Δ. Τρικκαίων: Με δυναμισμό από ντραμς, τα εγκαίνια του Μουσείου Τσιτσάνη

otavoice

Βριλήσσια-Δράση: Καταστρέφουν το πράσινο στο όνομα του περιβάλλοντος!

otavoice

Ο Δήμος Αιγάλεω φιλοξενεί το 4ο Φεστιβάλ Ψυχικής Υγείας

otavoice

Δ.Πατρέων: Εκδήλωση για εκπαιδευτικούς και φύλακες του Λαϊκού Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης

otavoice

Δ.Ωραιοκάστρου: Έφηβοι ηθοποιοί παρουσίασαν την «Ελένη» του Ευριπίδη

otavoice

Σχολική στέγη και Flyover στο επίκεντρο της συνάντησης Αγγελούδη – Λιβάνιου

otavoice