OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δήμος Κιλκίς: Γιορτή Καλαμποκιού με γεύσεις και παράδοση

Η εκλεκτή κεχριμπαρένια σοδειά του λεκανοπεδίου των Μουριών προσέλκυσε και φέτος πλήθος κόσμου στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Μουριών, όπου γιορτάστηκε το περασμένο Σάββατο το καλαμπόκι, με γεύσεις, μουσική και χορό. Η Γιορτή του Καλαμποκιού, η ξεχωριστή ευχαριστία των ντόπιων παραγωγών για όλα όσα τους προσφέρει η καρποφόρα γη, εξελίχθηκε σε μια ζεστή παραδοσιακή εκδήλωση, στο γνώριμο σκηνικό της στολισμένης με καρπούς και βλαστούς της παραδοσιακής καλλιέργειας κεντρικής πλατείας της Κοινότητας.

Εκεί έδωσε την ευλογητική του ευχή ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης και εφημέριος του Ιερού Ναού Τιμίου Σταυρού Σ.Σ. Μουριών Ευσέβιος Κλώπας μεταφέροντας μαζί με τους ιερείς Σταύρο, Αχίλλειο και Θεόδωρο τις εγκάρδιες ευχές του Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου για την επιτυχία της εκδήλωσης.

Ο Δήμος Κιλκίς, η Κοινότητα του Σιδηροδρομικού Σταθμού Μουριών και ο Πολιτιστικός Σύλλογος ‘’Μπέλλες’’ ξανασυναντιούνται σ’ αυτή την διοργάνωση με κοινό κίνητρο να προσδώσουμε προστιθέμενη αξία στα τοπικά μας προϊόντα και να προβάλλουμε την αγροτική και πολιτιστική φυσιογνωμία της περιοχής τόνισε στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης ενώ σε ανάλογο ύφος κινήθηκαν οι χαιρετισμοί των βουλευτών Γιώργου Γεωργαντά, ο οποίος με την ευκαιρία ανακοίνωσε τη δημοπράτηση της κατασκευής αρδευτικού έργου για τη βελτίωση των συνθηκών άρδευσης στο λεκανοπέδιο των Μουριών και του Πέτρου Παππά.

Στη συνέχεια ο γεωπόνος και καλλιεργητής καλαμποκιού Σταύρος Στεφανίδης μίλησε για την προγονική προέλευση του δημητριακού στο νότιο Μεξικό, τα διατροφικά οφέλη και τις χρήσεις του καλαμποκιού στη φυτική, ζωική παραγωγή και στη βιομηχανία. Τη σκυτάλη  πήραν το μικρό και μεγάλο χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου ‘’Μπέλλες’’ και το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς που χόρεψαν ποντιακούς και παραδοσιακούς χορούς από την Μακεδονία ενώ η γιορτή ολοκληρώθηκε με παραδοσιακό γλέντι.

Στους επισκέπτες προσφέρθηκαν βραστά, ξεροψημένα καλαμπόκια και ποπ – κορν τα οποία διέθεσαν σε μεγάλες ποσότητες οι παραγωγοί Γιώργος Ηλιάδης, οι αδελφοί Καρανάσου, Στάθης και Χρήστος Καρυπίδης, Γιώργος Μουχτάρης, Κώστας Στεφανίδης,

Παρόντες στην Γιορτή Καλαμποκιού την οποία συντόνισε ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού  Συλλόγου ‘’ Μπέλλες’’ Ελευθέριος Αργυρόπουλος ήταν και οι Αντιδήμαρχοι Κιλκίς Ιωάννης Χατζηαποστόλου, Θεμιστοκλής Κοσμίδης, Γιώργος Μπαλάσκας, Κωνσταντίνος Πουντζουκίδης ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Κώστας Παπακώστας ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Δημητρίου οι Κοινοτάρχες Σ.Σ. Μουριών Δημήτριος Σεμερτζόγλου, Μουριών Μόσχος Μόσχογλου, Μυριοφύτου Πέτρος Γιαννάκης, ο π. Δήμαρχος Μουριών Σάββας Αργυρόπουλος.

Σχετικά Άρθρα

Δήμαρχος Αστυπάλαιας: Ειρήνη στη Γάζα Τώρα! Δεν δικαιούμαστε να παραμένουμε παρατηρητές

otavoice

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ντούμου στο Δημαρχείο Κατερίνης

otavoice

Π.Ν.Α: Αποστολή Ιατρικού Κλιμακίου στο Καστελόριζο

otavoice

Ι. Καϊτεζίδης: Έτοιμο μέσα στο 2026 το Παιδιατρικό Νοσοκομείο Φιλύρου

otavoice

Με ενθουσιασμό περιμένουν οι μαθητές του Π. Φαλήρου, τη “ΜΑΘΗΤΙΑΔΑ 2024”

otavoice

Συνάντηση Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου με το ΔΣ ΑΜΚΕ “Αγκαλιά”

otavoice