OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Συνεχίζονται οι εργασίες ασφαλτόστρωσης του μετώπου Αθηνών-Σουνίου

Συνεχίζονται εντατικά από την Περιφέρεια Αττικής οι εργασίες ασφαλτόστρωσης της ευρύτερης περιοχής του μετώπου Αθηνών-Σουνίου με στόχο την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θανάσης Αυγερινός μαζί με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη πραγματοποίησαν επίσκεψη επίβλεψης του έργου της εκτεταμένης αναβάθμισης του οδικού άξονα της Αθηνών – Σουνίου, παρουσία του Δημάρχου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης Γρηγόρη Κωνσταντέλλου και του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου Τεχνικών Έργων Θανάση Κατσιγιάννη.

Με ταχείς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες από την Περιφέρεια Αττικής για την ολοκλήρωση του έργου, το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του έργου «Επεμβάσεις βελτίωσης οδικής ασφάλειας στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Αττικής, συνολ. προϋπ. 28 εκ. ευρώ, από τη Διεύθυνση Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών της Περιφέρειας Αττικής.

Σημειώνεται πως στα νέα αυτά έργα επί του μετώπου της Αθηνών-Σουνίου περιλαμβάνονται ασφαλτοστρώσεις με νέο αντιολισθητικό ασφαλτοτάπητα αθόρυβης κύλισης, νέες διαγραμμίσεις, φωτισμό Led, ενώ παράλληλα, έχει διευκολυνθεί σημαντικά η προσβασιμότητα των πεζών και των ΑμεΑ με τις νέες πεζογέφυρες. Περαιτέρω, εισάγεται η εφαρμογή καινοτόμων μέτρων αποτροπής τροχαίων παραβάσεων, όπως είναι για παράδειγμα η κάμερα ανίχνευσης παραβίασης του φωτεινού σηματοδότη.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κατά την επίβλεψη των εκτελούμενων εργασιών επί της Λ. Βασιλέως Κωνσταντίνου στη Βάρκιζα, αναφερόμενος στη σημασία του μεγάλου αυτού έργου σημείωσε:

«Για όλους εμάς στην Περιφέρεια Αττικής αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα η εφαρμογή του στρατηγικού πλάνου του Περιφερειάρχη μας Γιώργου Πατούλη, που στόχο έχει την ριζική αναβάθμιση των μητροπολιτικών υποδομών της Αττικής μας. Έχουμε βάλει το μεγάλο “στοίχημα”, η βελτίωση της οδικής ασφάλειας να γίνει πραγματικότητα για τους πολίτες και ιδιαίτερα για τους νέους μας. Συνεχίζουμε καθημερινά λοιπόν τον μεγάλο αγώνα να ελαχιστοποιηθούν τα τροχαία δυστυχήματα και να σταματήσει επιτέλους αυτός ο καταστροφικός “φόρος αίματος”.

Ειδικά για την Νοτιοανατολική Αττική, τα οδικά αυτά έργα συνδυαστικά με τις υπόλοιπες σπουδαίες παρεμβάσεις που εντατικά προχωράμε από την αρχή της θητείας μας, θα αποτελέσουν το απαραίτητο υπόβαθρο για να προωθηθούν και άλλες μεγάλες επενδύσεις τόσο του δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα, οι οποίες θα φέρουν την Ανατολική Αττική στην τροχιά ανάπτυξης που στοχεύουμε».

Σχετικά Άρθρα

Δ. Τρικκαίων: Με δυναμισμό από ντραμς, τα εγκαίνια του Μουσείου Τσιτσάνη

otavoice

Βριλήσσια-Δράση: Καταστρέφουν το πράσινο στο όνομα του περιβάλλοντος!

otavoice

Ο Δήμος Αιγάλεω φιλοξενεί το 4ο Φεστιβάλ Ψυχικής Υγείας

otavoice

Δ.Πατρέων: Εκδήλωση για εκπαιδευτικούς και φύλακες του Λαϊκού Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης

otavoice

Δ.Ωραιοκάστρου: Έφηβοι ηθοποιοί παρουσίασαν την «Ελένη» του Ευριπίδη

otavoice

Σχολική στέγη και Flyover στο επίκεντρο της συνάντησης Αγγελούδη – Λιβάνιου

otavoice