OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Π.Ε Αν. Αττικής: Συνεχίζονται οι ψεκασμοί κουνουπιών στο Εθνικό Πάρκο Σχινιά

Συνεχίζεται το πρόγραμμα των εναέριων ψεκασμών στον υδροβιότοπο του Εθνικού
Πάρκου Σχινιά για την διαχείριση και αντιμετώπιση των κουνουπιών

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η αεροεφαρμογή ψεκασμών κουνουπιών (προνυμφοκτονία) στον υδροβιότοπο του Εθνικού Πάρκου Σχινιά με πτητικό μέσο ελικόπτερο, σύμφωνα με τις οδηγίες του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη και υπό τον συντονισμό του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Θανάση Αυγερινού, με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και με συνέπεια και σεβασμό στον άνθρωπο και στο περιβάλλον.

Πρόκειται για την 9η εφαρμογή για φέτος ενώ το πρόγραμμα ξεκίνησε στα τέλη Μαρτίου. Από τη συνολική έκταση των 9.000 στρεμμάτων του υδροβιότοπου, οι ψεκασμοί πραγματοποιήθηκαν σε 2.500 στρέμματα (στα σημεία όπου δεν υπάρχει προσβασιμότητα από εδάφους) βάσει ειδικής χαρτογράφησης που έχει προηγηθεί, καθώς και δειγματοληψιών των πληθυσμών προνυμφών και στους 34 τομείς στους οποίους διαχωρίζεται ο υδροβιότοπος, με προτεραιότητα σε εκείνους όπου καταγράφεται υψηλή πυκνότητα πληθυσμών κουνουπιών.

Επισημαίνεται πως τα τελευταία 3 χρόνια γίνεται με συστηματικό τρόπο χαρτογράφηση και συνεχής επικαιροποίηση των στοιχείων, με τα αποτελέσματα να είναι ορατά καθώς η αποτελεσματικότητα των δράσεων ξεπερνά το 90%. Στην Περιφερειακή Ενότητα  Ανατολικής Αττικής, βρίσκεται σε εξέλιξη η υλοποίηση ολοκληρωμένου προγράμματος τριετούς διάρκειας (2021- 2023), προϋπολογισμού 2 εκ. ευρώ (με ΦΠΑ), με επεμβάσεις από εδάφους κι από αέρος με ψεκαστικό ελικόπτερο.

Σχετικά Άρθρα

Δ. Τρικκαίων: Με δυναμισμό από ντραμς, τα εγκαίνια του Μουσείου Τσιτσάνη

otavoice

Βριλήσσια-Δράση: Καταστρέφουν το πράσινο στο όνομα του περιβάλλοντος!

otavoice

Ο Δήμος Αιγάλεω φιλοξενεί το 4ο Φεστιβάλ Ψυχικής Υγείας

otavoice

Δ.Πατρέων: Εκδήλωση για εκπαιδευτικούς και φύλακες του Λαϊκού Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης

otavoice

Δ.Ωραιοκάστρου: Έφηβοι ηθοποιοί παρουσίασαν την «Ελένη» του Ευριπίδη

otavoice

Σχολική στέγη και Flyover στο επίκεντρο της συνάντησης Αγγελούδη – Λιβάνιου

otavoice