OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λαμία – Η υποδοχή από τον Δήμαρχο Θύμιο Καραΐσκο

Στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά την επίσκεψη του στη Λαμία.

Ο Δήμαρχος Λαμιέων αφού καλωσόρισε τον Πρωθυπουργό κατευθύνθηκαν στο σημείο της ΠΕΛ όπου υπάρχουν τα σχέδια του μεγάλου αναπτυξιακού έργου  και παρουσία του  Περιφερειάρχη Στερεάς Φάνη Σπανού, ανέλυσε  στο Πρωθυπουργό το έργο της Αξιοποίησης της περιοχής της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας.

Όπως τόνισε το έργο προϋπολογισμού 48.000.000 €,  χρηματοδοτείται εν μέρει από το Ταμείου Ανάκαμψης και εν μέρει από το  ΕΣΠΑ και  βρίσκεται στη φάση συμβασιοποίησης, μετά την ολοκλήρωση του προσυμβατικού ελέγχου νομιμότητας από το Ελεγκτικό Συνέδριο,  αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το έτος 2025.

Είναι ένα έργο που εκτείνεται σε 140.000 τ.μ.  με 9.500 τ.μ. στεγασμένη επιφάνεια, 5 πλατείες, 4.000 μ. πεζόδρομοι, 2.000 μ. ποδηλατόδρομοι, 250 θέσεις στάθμευσης  και 4 σταθμούς φόρτισης αυτοκινήτων, περιλαμβάνει δε τρία βασικά κτίρια : Ένα κτίριο εκθεσιακό – συνεδριακό 6.635 μ2  που θα φιλοξενεί  εκδηλώσεις και γεγονότα (mega events) με υπέργειους χώρους κυρίας χρήσης εμβαδού 6635 μ2, ύψους 13,50 μέτρα, με τρεις αίθουσες συνεδρίων, events και εκθέσεων με τους χώρους  υποδοχής τους WC κλπ. Ένα κτίριο Καινοτομίας και Τεχνολογίας, που θα λειτουργεί ως κοιτίδα καινοτομίας και τεχνολογίας [θα στεγάζει νεοφυείς επιχειρήσεις] με υπέργειους χώρους κυρίας χρήσης 2.000 μ2 και υπόγειους  χώρους 231 μ2 με την  υποδοχή, τρεις αίθουσες συνεδριάσεων [200 τ.μ.], και ένα κτίριο Κέντρο Ενημέρωσης 820  μ2 που θα ενημερώνει επισκέπτες της πόλης με και περιλαμβάνει  ισόγειο χώρο με  ρεσεψιόν, πωλητήριο  και εκθέσεις και όροφο με αναγνωστήριο, αίθουσα ηλεκτρονικών υπολογιστών, χώρο  Παιδιών, meeting room,  γραφείο διοίκησης κ.ά.

Στον περιβάλλοντα χώρο 130 στρεμμάτων θα διαμορφωθούν χώροι πρασίνου, υδάτινα στοιχεία, χώροι στάθμευσης, πεζόδρομοι, ποδηλατόδρομοι κ.ά.

Σημείωσε δε ότι στον ίδιο χώρο φιλοξενείται κάθε χρόνο τα τελευταία τρία έτη το Rally Acropolis μετά την επάνοδό του στη χώρα μας.

Παράλληλα ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό ότι 2.300.000 ευρώ από τη συνολική χρηματοδότηση του έργου θα διατεθούν για την ανάπλαση του χώρου των Θερμοπυλών και την κατασκευή κόμβου.

Ο Πρωθυπουργός δήλωσε εντυπωσιασμένος από το εν λόγω έργο και όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «έχετε τους πόρους, το χρονοδιάγραμμα και την σύμβαση στο χέρι σας είναι να το ολοκληρώσετε».

Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στο υπό κατασκευή Κλειστό Κολυμβητήριο της Λαμίας που υλοποιείται από το Δήμο Λαμιέων με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Εκεί ο Δήμαρχος, παρουσία του  Περιφερειάρχη Στερεάς Φάνη Σπανού, ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό ότι πρόκειται για κτίριο εμβαδού 5.737 μ2, που κατασκευάζεται σε δημοτικό οικόπεδο 21 στρεμμάτων. Το κτίριο εκτείνεται  σε τρεις στάθμες στο ισόγειο, εμβαδού 4.004 τ.μ., που περιλαμβάνει την δεξαμενή κολύμβησης ολυμπιακών διαστάσεων 50 Χ25 (1.253 τ.μ.), γραφεία, αποδυτήρια, αποθήκες βοηθητικούς χώρους, φουαγιέ, στον όροφο, όπου αναπτύσσονται οι κερκίδες, τα θεωρεία και κάποιοι βοηθητικοί χώροι και στο Υπόγειο, που περιλαμβάνει βοηθητικούς χώρους, εγκαταστάσεις Η/Μ, αποδυτήρια, αποθήκες και γραφεία. Περιλαμβάνεται και μικρή πισίνα εκμάθησης, χαλάρωσης  (125τ.μ.) Η χωρητικότητα του ανέρχεται σε 1.132 θεατές συμπεριλαμβανομένων των δημοσιογράφων και των επισήμων. Στον περιβάλλοντα χώρο θα κατασκευαστούν θέσεις στάθμευσης.

Το έργο εκτελείται είναι προϋπολογισμού 9.500.000 ευρώ και  σύμβαση 4.400.000 €  εκτελείται από τις 27.03.2020 και σήμερα βρίσκεται στο 80 %  της ολοκλήρωσης, αναμένεται δε να παραδοθεί τον Σεπτέμβριο του 2023.

Ο Πρωθυπουργός εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίηση του για το γεγονός ότι η πόλη της Λαμίας, και έδρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας αποκτά ένα τέτοιο κλειστό κολυμβητήριο και ολοκληρώνεται μέσα στα χρονοδιαγράμματα του.

Τον  Πρωθυπουργό συνόδευαν ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υφυπουργός Παρά τω Πρωθυπουργώ και  Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, οι βουλευτές Γιώργος Κοτρωνιάς και Ελένη Μακρή-Θεοδώρου, ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης και κορυφαία κυβερνητικά στελέχη.

Επίσης παρόντες ήταν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Κυροδήμος και οι  Αντιδήμαρχοι Παναγιώτης Φώσκολος, Δημήτρης Μπεσλεμές, Δημήτρης Τζούφλας, Κώστας Μουστάκας, Κώστας Ξεφλούδας και Γιώργος Παλιούρας, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Θανάσης Παπαχρήστος  ο Πρόεδρος της Κοινότητας Τάκης Συλεούνης, καθώς και ο Πρόεδρος της ΠΕΛ Α.Ε. Λεωνίδας Κωστόπουλος.

 

Σχετικά Άρθρα

Δ.Διονύσου: Ο ρόλος του Συμπαραστάτη του Πολίτη στη Δημόσια Διοίκηση

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «640 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ευάλωτων συμπολιτών μας»

otavoice

Φωτιά σε παιδική χαρά καταγγέλλει ο Δήμος Χαλκιδέων

otavoice

Με οργανωτική επιτυχία η γιορτή του βόλλευ Κ20 Κοριτσιών στην Κατερίνη

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Σαρωνικού με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος

otavoice

Δ. Σερρών: Σύμβαση για την αδειοδότηση των 12 Δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών

otavoice