OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Εκσυγχρονίζεται το σύστημα άρδευσης του Δήμου Νέας Ιωνίας

Την ολική αναβάθμιση του συστήματος άρδευσης του Δήμου Νέας Ιωνίας με στόχο τη δυνατότητα επέκτασης του σε όλες τις περιοχές του Δήμου και την περαιτέρω ανάπτυξη του πρασίνου όσο και της ορθολογικότερης χρήσης του νερού, προβλέπει η προγραμματική σύμβαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης με την Δήμαρχο Νέας Ιωνίας Δέσποινα Θωμαΐδου.

Κατά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης παρόντες ήταν επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Λουκία Κεφαλογιάννη, η Διευθύντρια Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Αττικής Μαρία Μίσκα, καθώς επίσης και ο υπεύθυνος άρδευσης του Δήμου Δημήτρης Ζαρείφης.

Κατά την συνάντηση ο κ. Πατούλης συζήτησε παράλληλα με την κα Θωμαΐδου και την πορεία άλλων έργων που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής στο Δήμο Ν. Ιωνίας, ενώ αναφερόμενος στο έργο αναβάθμισης του αρδευτικού συστήματος, υπογράμμισε την ιδιαίτερη βαρύτητα που δίνει η Περιφέρεια σε ζητήματα που σχετίζονται με την προστασία του περιβάλλοντος και την ορθολογικότερη διαχείριση των φυσικών πόρων.

«Στο πλαίσιο αυτού του στρατηγικού μας στόχου εντάσσεται και η συγκεκριμένη προγραμματική σύμβαση, ένα έργο που με τον σύγχρονο εξοπλισμό του θα περιορίσει την άσκοπη κατανάλωση νερού, αφετέρου θα δώσει την δυνατότητα στον Δήμο να επεκτείνει την ποιότητα και το εύρος του πρασίνου στις περιοχές του. Με τη δημιουργική συνεργασία με τους δήμους της Αττικής συμβάλλουμε στην ενίσχυση του περιβαλλοντικού ισοζυγίου σε τοπικό επίπεδο, διευκολύνοντας τις δυνατότητες για περισσότερο πράσινο στην καθημερινότητα των πολιτών με ορθολογική χρήση του πολύτιμου νερού μας», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Πατούλης.

Από την πλευρά της η Δήμαρχος κα Δέσποινα Θωμαϊδου ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Αττικής για την έμπρακτη απόδειξη εκ μέρους του στην προσπάθεια ανάπτυξης της περιοχής της Νέας Ιωνίας, επισημαίνοντας πως πρόκειται για ένα έργο το οποίο θα συμβάλλει στη περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής.

«Με όραμα, συστηματική δουλειά και σωστό σχεδιασμό, αξιοποιούμε κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο, αναπτύσσουμε τις υποδομές του Δήμου μας, εξοικονομούμε πόρους και στοχεύουμε παράλληλα στην προσαρμογή μας στις παρούσες αλλά και στις μελλοντικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, σε μια προσπάθεια να δημιουργήσουμε ένα καθαρό, υγιεινό και ποιοτικό περιβάλλον για όλους, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο πράσινο στοιχείο της πόλης μας» τόνισε η κα Θωμαΐδου.

Σχετικά Άρθρα

Δ.Διονύσου: Ο ρόλος του Συμπαραστάτη του Πολίτη στη Δημόσια Διοίκηση

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «640 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ευάλωτων συμπολιτών μας»

otavoice

Φωτιά σε παιδική χαρά καταγγέλλει ο Δήμος Χαλκιδέων

otavoice

Με οργανωτική επιτυχία η γιορτή του βόλλευ Κ20 Κοριτσιών στην Κατερίνη

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Σαρωνικού με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος

otavoice

Δ. Σερρών: Σύμβαση για την αδειοδότηση των 12 Δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών

otavoice