OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δήμος Τρίπολης: Φεστιβάλ «2022 Αξίες για τους Νέους της Ευρώπης»

Ο Φορέας Nεολαίας “Sports and Cutural Lab”και το ΠΕ.Κ.Ε.Σ Πελ/νησου διοργανώνει – στα πλαίσια των δράσεων του Ευρωπαϊκού έτους νεολαίας 2022, Φεστιβάλ Δημοσιότητας υλοποιημένων Ευρωπαϊκών προγραμμάτων (Πέμπτη 15/12/22, ώρα 09.00-13.45, στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο) Γυμνασίων- Λυκείων Πελοποννήσου, Σχολών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Δήμου Τρίπολης, ΔΙΕΚ, Europe Direct, φορέα GROWTH HUB, κ.ά. για τη διάχυση καλών πρακτικών και αξιών στην εκπαίδευση και στους νέους της Ευρώπης, παρακινώντας τους στην ενεργό συμμετοχή σε αυτά.

Θα διεξαχθούν Εργαστήρια Ψηφιακών Δεξιοτήτων, Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης, Σύνταξης Βιογραφικού Σημειώματος, Συγγραφής Ευρωπαϊκών Σχεδίων (Παρασκευή 16/12/22, ώρα 09.30-13.30 στο Τμήμα Πληροφορικής & Τηλεπ/νιών του Πανεπιστημίου Πελ/σου) Συμπεριλαμβάνονται πράσινες δράσεις πεζοπορίας στην πόλη και προς το δασάκι του Αη-Γιώργη για άθληση, ευεξία και γνωστοποίηση του υλοποιημένου έργου European Solidarity Corps.

Tην τελευταία ημέρα (Σάββατο 17/12/22,ώρα 11.00) εκδρομή για πεζοπορία και πράσινες δράσεις στα χαραγμένα μονοπάτια του Μαινάλου, ώρα 11.00, αναχώρηση απέναντι από τη Λέσχη Αξιωματικών.

Στόχο έχει να προαγάγει ευκαιρίες που προσφέρονται στους νέους, να επισημάνει τρόπους με τους οποίους προσεγγίζεται η πράσινη και ψηφιακή μετάβαση, να τους ενδυναμώσει με αξίες προς μια ευρωπαϊκή ταυτότητα καθώς και να τους βοηθήσει ώστε να γίνουν ενεργοί και υπεύθυνοι πολίτες.

Το Φεστιβάλ Νεολαίας Πελοποννήσου υλοποιείται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Τρίπολης, του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου,EURODESK και τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Δια Βίου Μάθησης & Νεολαίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

————————————————–

Στο πλαίσιο εορτασμού του Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας 2022, διεξάγεται στην Τρίπολη στις 15,16 & 17 Δεκεμβρίου το Φεστιβάλ «2022 Αξίες για τους Νέους της Ευρώπης».

Σας προσκαλούμε στις 15/12/2022 ώρα 09.00-13.30 στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο, πλατεία Πετρινού να παρακολουθήσετε τις παρουσιάσεις υλοποιημένων Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Γυμνασίων, Λυκείων, Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και άλλων φορέων για την διάχυση καλών πρακτικών στην εκπαίδευση.

Στις 16/12/2022, νέοι 14-24 ετών θα συμμετέχουν σε εργαστήρια δεξιοτήτων.

Για εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές (14-18 ετών), καθώς και για όλους τους νέους έως 24 ετών, το Σάββατο  17/12/2022 και ώρα 11.00, θα πραγματοποιηθεί εκδρομή (πεζοπορία) στα μονοπάτια του Μαινάλου.
Αναχώρηση με δωρεάν λεωφορείο (χορηγία Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Τρίπολης) απέναντι από τη Λέσχη Αξιωματικών. Είναι σημαντικό να στηρίζουμε τους μαθητές μας από κοινού σε πράσινες και αθλητικές δράσεις. Η φόρμα για δήλωση  θα παραμείνει ανοικτή έως 16/12/2022(ώρα 16.00)

https://docs.google.com/forms/d/10W3X-I_95YeBwNauv9PNx8bJLCeB_hi8gTTAA8iaWW8/viewform?edit_requested=true

Σχετικά Άρθρα

Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ ΑΔΑ -ΤΕΕ για υπηρεσίες τεχνικού συμβούλου

otavoice

Στο Δήμο Τήνου ο Υφυπουργός Ναυτιλίας, Ιωάννης Παππάς

otavoice

Η Καστοριά τιμά τα 353.000 αθώα θύματα του Ποντιακού Ελληνισμού

otavoice

Δίκτυο μωβ κάδων για πρώτη φορά στο δήμο Τροιζηνίας-Μεθάνων

otavoice

Την ίδρυση σχολών πετράδων σε Πεντάλοφο Κοζάνης και Αρκαδία εξήγγειλε η υπουργός Πολιτισμού

otavoice

Δήμος Καλαμαριάς και Μαμαγαία δημιουργούν Κοινότητα Πάρκου Κόδρα

otavoice