OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δήμος Λευκάδας: Απολογισμός προγράμματος στειρώσεων αδέσποτων για το 2022

Στο πλαίσιο της εκ του νόμου αρμοδιότητας του δήμου Λευκάδας για τη διαχείριση και προστασία των αδέσποτων ζώων στα διοικητικά του όρια, και με την πολύτιμη συνέργεια των φιλοζωικών και εθελοντών φιλόζωων πολιτών, υλοποίησε για ακόμη μία φορά πρόγραμμα μαζικών στειρώσεων αδέσποτων ζώων, θηλυκών και αρσενικών (σκύλοι και γάτες), που περιελάμβανε εκτός της στείρωσης, τον αντιλυσσικό εμβολιασμό, την ηλεκτρονική σήμανση στο όνομα του Δήμου, εξετάσεις αίματος και αποπαρασίτωση.
Τα αδέσποτα ζώα μεταφέρθηκαν στο χώρο του δημοτικού κτηνιατρείου από εθελοντές, οι στειρώσεις πραγματοποιήθηκαν από εξειδικευμένο κτηνίατρο, η δε διαδικασία συντονίστηκε και επιτηρήθηκε από το δήμο Λευκάδας.
Συνολικά το 2022 στειρώθηκαν 33 σκύλοι και 272 γάτες στο χώρο του δημοτικού κτηνιατρείου. Επίσης, ο δήμος Λευκάδας ολοκλήρωσε τη σύμβαση με ιδιώτη κτηνίατρο, ο οποίος παρείχε τις κτηνιατρικές του υπηρεσίες, που αφορούσαν 30 έκτακτα περιστατικά αδέσποτων ζώων (στειρώσεις, χειρουργεία, ορθοπεδικά χειρουργεία κά).
Με την ένταξη του δήμου Λευκάδας στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ, για την πράξη: «Προμήθεια εξοπλισμού και δαπάνες στείρωσης αδέσποτων ζώων συντροφιάς για το δήμο Λευκάδας», ο δήμος θα λάβει 22.200,00€. Η πράξη αναλύεται στα παρακάτω έργα:
A. «Εξοπλισμός για την υλοποίηση των επιχειρησιακών προγραμμάτων του άρθρου 10 του ν.4830/2021(Α’169)», συνολικού προϋπολογισμού 11.100,00€.
Β. «Υπηρεσίες στείρωσης αδέσποτων ζώων συντροφιάς δήμου Λευκάδας», συνολικού προϋπολογισμού 11.100,00€.

Σχετικά Άρθρα

Ο Δήμος Ορεστιάδας τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων

otavoice

Μεγάλη συμμετοχή στην εθελοντική αιμοδοσία του Δήμου Ιλίου

otavoice

Τοποθετήθηκαν οι πρώτοι καφέ κάδοι στον Δήμο Αιγάλεω

otavoice

Ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής

otavoice

Ολοκληρώθηκε ο 8ος κύκλος του εκπαιδευτικού προγράμματος της ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ

otavoice

Ο Ισίδωρος Μάδης νέος πρόεδρος του ΣΠΑΥ

otavoice