OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ. Νοτίου Πηλίου: Παρουσία Πέτσα η τελετή παραλαβής του δρόμου Καλάμου-Λεφοκάστρου

Παρουσία του Αν. Υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα πραγματοποιήθηκε χθες (6/10) η τελετή παραλαβής του δρόμου Λεφοκάστρου – Καλάμου μήκους 3 χιλιομέτρων , που χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών και παραδόθηκε σε χρήση.

Μετά την τελετή, στην οποία παρέστησαν Βουλευτές , Aντιπεριφερειάρχης ΠΕΜΣ, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και εκπρόσωποι Στρατιωτικών Αρχών και Σωμάτων Ασφαλείας και την κοπή της κορδέλας, ο κ. Πέτσας δήλωσε: “Εγκαινιάζουμε ένα τμήμα δρόμου που ανοίγει μια άλλη σελίδα στην περιοχή, βοηθά πάρα πολύ στην πρόσβαση και για λόγους που σχετίζονται με τον πρωτογενή τομέα και είναι αυταπόδεικτοι , αλλά και στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Είναι ένα πολύ μικρό τμήμα ενός πολύ μεγαλύτερου έργου οδοποιίας ύψους 9,5 εκ. ευρώ που χρηματοδοτούμε από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης“ και θα εξελιχθεί το επόμενο χρονικό διάστημα.

Για το μεγάλο έργο της οδικής ασφάλειας θα ανακοινώσουμε την ένταξή του την επόμενη εβδομάδα. Βάζουμε πολύ σημαντικά χρήματα για την οδοποιία και έχουμε και άλλα έργα που συζητούμε με την Δημοτική Αρχή, που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των πολιτών.”

Για την ενεργειακή κρίση και την ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών είπε πως διατέθηκαν 218 εκ. ευρώ το α’ 6μηνο του 2022 , προστέθηκαν 64 εκ. ευρώ τέλος Σεπτεμβρίου . “Ποσό 28 εκ. από αυτά θα πάνε στις Σχολικές Επιτροπές για την θέρμανση των παιδιών μας και έχουμε δεσμευτεί πως θα συνδράμουμε σε οποιαδήποτε νέα ανάγκη προκύψει. Δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουμε μόνη την Αυτοδιοίκηση ούτε τίθεται κανένα θέμα θέρμανσης των παιδιών μας” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Μιχ. Μιτζικός χαρακτήρισε το έργο ορόσημο για την περιοχή αφού εγκαινιάζει μια σειρά έργων οδοποιίας που υλοποιεί ο Δήμος με την στήριξη του ΥΠΕΣ. Πρόκειται για 27 δρόμους, έργο που θα δώσει μεγάλη προοπτική ανάπτυξης στο Νότιο Πήλιο, τόσο προς όφελος των αγροτών όσο και προς εξυπηρέτηση των τουριστών.

Ο κ. Μιτζικός ευχαρίστησε τον Υπουργό, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τους Βουλευτές της Μαγνησίας αλλά και τα στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου.

Σχετικά Άρθρα

Την ίδρυση σχολών πετράδων σε Πεντάλοφο Κοζάνης και Αρκαδία εξήγγειλε η υπουργός Πολιτισμού

otavoice

Δήμος Καλαμαριάς και Μαμαγαία δημιουργούν Κοινότητα Πάρκου Κόδρα

otavoice

Στην Κύμη συνεδρίασε σήμερα η ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας

otavoice

Δικαίωση δημάρχων, για ανθρώπινες πόλεις – «Μπλόκο» του ΣτΕ στην εφαρμογή του πριμ ορόφων

otavoice

Τα θυρανοίξια του Μεταβυζαντινού ΙΝ Αγίου Αθανασίου Αφιδνών του Δ. Ωρωπού

otavoice

Για την έλλειψη υποδομών στο Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου ενημέρωσε την ΠτΔ ο δήμαρχος, Λ. Αλεξανδρίδης

otavoice