OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Θεσσαλία: Ανάπλαση εισόδων και κοινόχρηστων χώρων στην πόλη του Αλμυρού

Αλλάζει όψη η είσοδος του Αλμυρού  και  κοινόχρηστοι χώροι της πόλης, με έργο συνολικού προϋπολογισμού ένταξης 1.200.000 ευρώ που χρηματοδοτείται από το  ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του έργου, με δικαιούχο και φορέα υλοποίησης τον Δήμο Αλμυρού, με επιλέξιμη χρηματοδότηση μέχρι 31-12-2023. Το έργο πρέπει να ολοκληρωθεί  πλήρως και να αποπληρωθεί  μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2024.

«Σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Αλμυρού Βαγγέλη Χατζηκυριάκο, την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, τους περιφερειακούς συμβούλους και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020, αλλάζουμε την αρχιτεκτονική του τοπίου στα ανατολικά της πόλης του Αλμυρού και  δημιουργούμε σύγχρονους, πράσινους και λειτουργικούς χώρους αστικής μετακίνησης και αναψυχής. Με ολοκληρωμένο σχέδιο και απρόσκοπτη χρηματοδότηση, συγχρονίζουμε τις πόλεις της Θεσσαλίας με την εποχή και τις ανάγκες των κατοίκων, με έργα που βελτιώνουν την καθημερινότητα, αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής  και  δημιουργούν θέσεις εργασίας» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Οι περιοχές ανάπλασης

Το έργο αφορά στην ανάπλαση εισόδων και παρακείμενων κοινόχρηστων χώρων στα

ανατολικά της πόλης του Αλμυρού και ειδικότερα:

  • Ανάπλαση των υφιστάμενων πεζοδρομίων των οδών Βασιλέως Παύλου, Παύλου Μελά και Αγίου Τρύφωνος. Η επίστρωσή τους γίνεται με κυβόλιθους, διαμορφώνονται με κράσπεδα τα όριά τους ώστε να είναι διακριτά, για την εξυπηρέτηση των ΑΜΕΑ τοποθετούνται ειδικά πλακίδια και δημιουργούνται οδηγοί όδευσης τυφλών καθώς και ράμπες ΑΜΕΑ για την εύκολη προσβασιμότητα από και προς τις ασφαλτοστρωμένες οδούς των ατόμων που εξυπηρετούνται από αναπηρικά αμαξίδια, τοποθετούνται κάδοι απορριμμάτων και φωτιστικά σώματα
  • Ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων πέριξ του Δημοτικού Σχολείου. Περιλαμβάνει:

α) Ενότητα Πνευματικών δραστηριοτήτων (Ε.Π.Δ). Αφορά στον κοινόχρηστο χώρο που περικλείεται μεταξύ των οδών Βασιλέως Παύλου, Χρυσοστόμου Σμύρνης και Τριαντάφυλλου Αργυροπούλου. Σε αυτόν εν μέσω σχεδιασμένου χώρου πρασίνου φιλοξενούνται υπαίθρια πνευματικά παιχνίδια, όπως σκάκι, τρίλιζα, ντάμα, τάβλι, κουτσό, φιδάκι κλπ. Οι διαμορφώσεις αυτές, είτε είναι επιδαπέδιες, είτε σε ειδικά διαμορφωμένα τραπεζάκια και καθιστικά, είτε υπάρχουν κατάλληλοι χώροι που μπορούν να χαραχτούν με κιμωλία στο έδαφος.

Β) Ενότητα Κοινωνικών δραστηριοτήτων (Ε.Κ.Δ). Αφορά στον κοινόχρηστο χώρο που περικλείεται από τις οδούς Βασιλέως Παύλου, Παύλου Μελά, Αργυροπούλου και του πεζόδρομου της 17ης Αυγούστου. Συγκεκριμένα στο χώρο αυτό δημιουργείται ένα υπαίθριο καθιστικό. Ο χώρος του καθιστικού βρίσκεται ενταγμένος σε ένα συνολικό σχεδιασμό που περιλαμβάνει πολύ πράσινο με περιπατητικές πορείες και χώρους χαμηλής και ψηλής φύτευσης. Προβλέπεται αστικός εξοπλισμός, που περιλαμβάνει καθιστικούς πάγκους, κατάλληλο φωτισμό με συνδυασμό φωτιστικών ιστών και φωτιστικών ανάδειξης του πρασίνου, κάλαθοι απορριμμάτων κλπ

  • Ανάπλαση Περιοχής Νότιας Εισόδου. Περιλαμβάνει τη διαμόρφωση της υπάρχουσας νησίδας σε χώρο τοποθέτησης ηλεκτρονικού Κέντρου Ενημέρωσης.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΓΚΑΙΡΑ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΑ ΕΔΩ

Σχετικά Άρθρα

Από αύριο ο τελευταίος γενικός δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας στην Π.Ε Αχαΐας

otavoice

Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για την Απελευθέρωση της Πάτρας από τους Γερμανούς

otavoice

Ο Τζιτζικώστας στη μεγάλη «πράσινη» γιορτή της ηλεκτροκίνησης «Voltάρω 6»

otavoice

Η αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης- Συνάντηση ΚΕΔΕ κυβερνητικών στελεχών

otavoice

Hot Air Balloon Festival: Μια μοναδική εμπειρία με αερόστατα στη Θήβα

otavoice

ΚΑΠΗ Δήμου Κατερίνης: Προληπτική ιατρική, καμπάνια ενημέρωσης

otavoice