OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Πολιτιστικά Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Συνεχίζονται τα «Θριάσια» στον Δήμο Ασπροπύργου

Συνεχίζονται προοδευτικά τα Θριάσια, με θεατρικές και παραδοσιακές μουσικοχορευτικές παραστάσεις, αθλητικές δράσεις και κινηματογραφικές προβολές, στον Δήμο Ασπροπύργου. Την Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου, στο Ανοικτό Θέατρο Αγροκηπίου, δόθηκε η παράσταση «Εκπαιδεύοντας την Ρίτα;», του Γουίλι Ράσελ. Μια ανανεωμένη και σύγχρονη ανακατασκευή του έργου, με σκηνοθέτη και πρωταγωνιστή τον Θανάση Κουρλαμπά και την Αμαλία Νίνου, που πλήθος κόσμου έσπευσε να παρακολουθήσει.

Το Σαββάτο, 17 Σεπτεμβρίου, το πρωί, τα παιδιά των Δημοτικών και Γυμνασίων χωρίστηκαν σε ομάδες για να παίξουν Handball, και έτσι να γνωρίσουν ένα τόσο όμορφο και δυναμικό, ανερχόμενο άθλημα, διασκεδάζοντας. Είναι άλλωστε αυτές οι αυθόρμητες συμμετοχές που νοηματοδοτούν τον αθλητισμό στη Χώρα.

Το βράδυ της ίδιας μέρας, στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο «Γαλαξίας», επαναλήφθηκε η πολύ επιτυχημένη παραδοσιακή μουσικοχορευτική εκδήλωση «Της Λευτεριάς την Αρετή τη Λένε τα Τραγούδια», που είχε παρουσιάσει το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Πνευματικού Κέντρου για τη λήξη της εκπαιδευτικής περιόδου.

 

Αφιερωμένη στα τραγούδια του 1821 και αντλώντας υλικό από το «αχανές» της Ελληνικής Επανάστασης, η εκδήλωση υπήρξε άκρως ενδιαφέρουσα, όχι μόνο για τα ιστορικά στοιχεία που πρόβαλε, αλλά και για την πανέμορφη παρουσία αγοριών και κοριτσιών, μελών του Τμήματος, που χόρεψαν ντυμένοι με την ψυχή τους και πρόσφεραν ένα θέαμα γεμάτο χρώμα, ήχο και λόγο ελληνικό.

Tην Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου, στο Ανοικτό Θέατρο Αγροκηπίου, ανέβηκε η σπονδυλωτή κοινωνικοπολιτική κωμωδία-επιθεώρηση ‘’1822 ‘’ ONE YEAR LATER (“ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ“), του Γιώργου Μακρή. Με άφθονο γέλιο, οι θεατές διαπίστωσαν πως τα προβλήματα του τότε, παραμένουν αναλλοίωτα και σήμερα. Στο τέλος το μόνο που απομένει είναι η αλήθεια και η ελπίδα..

Την Δευτέρα 19 και Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου, στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο «Γαλαξίας», ακολούθησε η κινηματογραφική προβολή «Ο Μικρός Πρίγκιπας» του Μαρκ Όσμπορν. Μέσα από ένα εκμοντερνισμένο ψηφιακό καρτούν, δόθηκε η ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να (ξανα)επισκεφτούν αυτό το τόσο συγκινητικό και διαχρονικό παραμύθι του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ.

Παρόντες στις παραπάνω εκδηλώσεις υπήρξαν: Ο Δήμαρχος Ασπροπύργου κ. Νικόλαος Μελετίου, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Σοφία Μαυρίδη, Μελέτης Μπουραντάς, Μιχάλης Ψωμιάδης, Ιωάννης Νέζης, η Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου κ. Γεωργία Πηλιχού, ο Πρόεδρος του ΟΑΦΝΤΗ κ. Ιωάννης Κατσαρός, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Ιωάννης Ηλίας, Αλέξανδρος Τσίγκος, ο Αντιπρόεδρος του ΟΑΦΝΤΗ κ. Αντώνης Κοναξής, καθώς και ο Διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αντιπροέδρου της Βουλής, κ. Γιώργος Καραβασίλης.

Να σημειωθεί πως την εβδομάδα που διανύουμε, τα Θριάσια μέλλονται να κορυφωθούν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΓΚΑΙΡΑ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΑ ΕΔΩ

Σχετικά Άρθρα

Κοζάνη: Κλειστή η γέφυρα Σερβίων την Κυριακή για δοκιμές φόρτισης

otavoice

O Δημήτρης Δεληγιάννης επικεφαλής της Συμπαράταξης Λαρισαίων

otavoice

Στήριξη του δημοτικού συμβουλίου Λάρισας στους πλημμυροπαθείς

otavoice

Το Ρέθυμνο υποδέχτηκε την Ολυμπιακή Φλόγα με συγκίνηση και τιμή

otavoice

Το Π.Σ. Στερεάς Ελλάδας για τη δημιουργία ΧΥΤΒΑ στον Δήμο Τανάγρας

otavoice

Χαρδαλιάς-Μαρκόπουλος: Η ΠΕΔΑ στο μετοχικό κεφάλαιο της Νέας Μητροπολιτικής Αττικής Α.Ε

otavoice