OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δήμος Ν. Ιωνίας: «Ελάτε να παίξουμε πάλι…» στην πλατεία Μακελαράκη στον Περισσό

Ο Ιωνικός Σύνδεσμος, η Πολιτιστική Ένωση Μικρασιατών «H Καππαδοκία», ο Αθλητικός Σύλλογος Στίβου «Ανατολή» Νέας Ιωνίας και η Ένωση Παλαιών Προσκόπων Νέας Ιωνίας, μετέχοντας στις εκδηλώσεις του Δήμου μας «Ιωνικές Μέρες Τέχνης & Πολιτισμού 2022» κάνουν παρουσίαση των παραδοσιακών παιχνιδιών με την εκδήλωση «Ελάτε να παίξουμε πάλι…» που θα γίνει την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου, στις 7.00 μμ., στην Πλατεία Μακελαράκη, στον Περισσό, πίσω από το 3ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Νέας Ιωνίας και του Ο.Π.Α.Ν.

Σκοπός της παρουσίασης των παλαιών παραδοσιακών παιχνιδιών είναι να δώσουν την ευκαιρία στους δημότες της μεγαλύτερης ηλικίας να παρακολουθήσουν την επίδειξη των παιχνιδιών που παιζόντουσαν εκείνα τα χρόνια στις γειτονιές της Νέας Ιωνίας, φέρνοντας μαζί τους τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους.

Οι τέσσερις Σύλλογοι, ως έμπειρος θίασος επί σκηνής, επιμένουν και επαναλαμβάνουν τις εκδηλώσεις παρουσίασης των παλαιών παραδοσιακών παιχνιδιών, τις οποίες είχαν ξεκινήσει από το 2010 και επί 4 χρόνια συνέχισαν να παρουσιάζουν σε αυλές σχολείων και σε πλατείες.

«Ελάτε στις 23 Σεπτεμβρίου να θυμηθούμε τα πατίνια με τα ρουλεμάν, τα τζιτζίλια, το ξυλίκι, το μαντήλι, τις σβούρες, τον κρυφτοντενεκέ, τα τσέρκια, τα φυσοκάλαμα, τα παιχνίδια από απλό χαρτί, τις μπάλες από κουρέλια, τα βαρελάκια, το εφτάπετρο, το σχοινάκι, τον χαρταετό, τον καραγκιόζη, το μαντήλι, τα ξυλοπόδαρα, τα πεντόβολα, τις τσουβαλοδρομίες, τη μακριά γαϊδούρα και πολλά ακόμη απλά στην κατασκευή και στο παίξιμό τους παιχνίδια».

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να απευθύνεστε στα «παιδιά» του θιάσου: Τάκη Κωστιδάκη (Ιωνικού Συνδέσμου) τηλ. 6942012881, Κώστα Τσαγκαράκη (Ανατολής Ν. Ιωνίας), τηλ. 6944275365, Βαγγέλη Βασιλείου (Ανατολής Ν. Ιωνίας) τηλ. 6944786130, Κούλας Μπρόλιου (Ένωσης Μικρασιατών «Η Καππαδοκία») τηλ.69743051

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΓΚΑΙΡΑ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΑ ΕΔΩ

Σχετικά Άρθρα

Δ. Τρικκαίων: Με δυναμισμό από ντραμς, τα εγκαίνια του Μουσείου Τσιτσάνη

otavoice

Βριλήσσια-Δράση: Καταστρέφουν το πράσινο στο όνομα του περιβάλλοντος!

otavoice

Ο Δήμος Αιγάλεω φιλοξενεί το 4ο Φεστιβάλ Ψυχικής Υγείας

otavoice

Δ.Πατρέων: Εκδήλωση για εκπαιδευτικούς και φύλακες του Λαϊκού Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης

otavoice

Δ.Ωραιοκάστρου: Έφηβοι ηθοποιοί παρουσίασαν την «Ελένη» του Ευριπίδη

otavoice

Σχολική στέγη και Flyover στο επίκεντρο της συνάντησης Αγγελούδη – Λιβάνιου

otavoice