OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δήμαρχος Γλυφάδας: «Κανένα παιδί εκτός παιδικού και βρεφικού σταθμού στην πόλη μας»

Ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, με αφορμή την ολοκλήρωση των εργασιών των παιδικών και βρεφικών σταθμών στην πόλη της Γλυφάδας, με μήνυμά του δήλωσε ότι όλα τα παιδιά για τα οποία έχουν καταθέσει αίτηση οι γονείς τους, θα βρίσκονται εντός παιδικών και βρεφικών σταθμών

«Όλοι οι παιδικοί και βρεφικοί σταθμοί στη Γλυφάδα είναι ολοκαίνουργιοι και όλα τα παιδιά προσχολικής ηλικίας που έκαναν αίτηση βρήκαν θέση σε αυτούς! Είναι ένα στοίχημα που κατακτήθηκε με πολλές ώρες δουλειάς, άρτια οργάνωση και πολύ κόπο. Πρόκειται για μια εξέλιξη για την οποία η δημοτική αρχή της Γλυφάδας είναι πραγματικά περήφανη! «Κανένα παιδί εκτός παιδικού και βρεφικού σταθμού!

Όλες οι οικογένειες που μένουν στη Γλυφάδα μας, μπορούν πλέον να γνωρίζουν το εξής: Η πόλη μας προσφέρει ζηλευτούς παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς, με πρότυπες υποδομές, εξαιρετικές κτιριακές εγκαταστάσεις και υψηλού επιπέδου παιδαγωγικό και διοικητικό προσωπικό. Για όλους, χωρίς καμία εξαίρεση! Πρόκειται για μια μεγάλη κατάκτηση, για την οποία είμαστε πολύ υπερήφανοι όλοι. Και μια κατάκτηση που θα την προστατεύσουμε σαν κόρη οφθαλμού, ώστε όσα αιτήματα κι αν έχουμε κάθε χρονιά, να ικανοποιούνται όλα και να μην μείνει ποτέ ξανά ούτε ένα παιδί της πόλης μας εκτός παιδικών σταθμών», τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.

Και προσθέτει: «Φέτος όλα τα παιδιά προσχολικής ηλικίας στη Γλυφάδα, που έκαναν αίτηση, βρήκαν μία θέση σε έναν από τους δημοτικούς παιδικούς ή βρεφικούς σταθμούς της πόλης μας! Δεν μπορώ πραγματικά να περιγράψω στο σύντομο χώρο μιας ανάρτησης πόσο δύσκολο και σύνθετο ήταν το έργο αυτό. Πως κλείσαμε τα τελευταία χρόνια τέσσερις παλιούς και ουσιαστικά ακατάλληλους πλέον παιδικούς σταθμούς και δημιουργήσαμε συνολικά επτά καινούργιους – με τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές: Ασφαλείς, λειτουργικούς, άνετους. Με ποιοτικούς χώρους ώστε τα μικρά παιδιά να μαθαίνουν, να κοινωνικοποιούνται, να παίζουν, να διασκεδάζουν. Ολοκαίνουργιοι παιδικοί σταθμοί (μόνο της Βορείου Ηπείρου παραμένει από τους παλιούς, ο οποίος ανακαινίστηκε πλήρως φέτος), που τους χαίρονται και τους απολαμβάνουν τα παιδιά μας και οι οικογένειές τους – και αυτό είναι που δίνει και σε μας τη μεγαλύτερη χαρά και ανακούφιση, σε καιρούς πραγματικά δύσκολους, που αυτές οι υποδομές είναι πιο αναγκαίες από ποτέ.

Διευκρινίζουμε επίσης ότι για μικρό αριθμό βρεφών, η έναρξη λειτουργίας των βρεφικών τμημάτων θα γίνει στις 10 Οκτωβρίου, με βάση τη μοριοδότηση – κι αυτό γίνεται για να μπορέσουμε να πάρουμε όλα τα παιδιά που έκαναν αίτηση, με τις αρμόζουσες συνθήκες. Ενδεικτικά μόνο αναφέρω ότι δεν μας επιτρεπόταν να προσλάβουμε επιπλέον προσωπικό (το κάνουμε τώρα) αν πρώτα δεν είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία με τα voucher της ΕΕΤΑΑ, που τελείωσε προ ημερών. Φέτος έγιναν δεκτά περισσότερα παιδιά από κάθε άλλη χρονιά και πιστέψτε μας, η προσπάθεια για να μην μείνει κανείς εκτός, από όλους μας, ήταν τεράστια. Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτό το αποτέλεσμα, στους υπέροχους ανθρώπους των παιδικών και βρεφικών μας σταθμών, στα στελέχη της δημοτικής μας αρχής, αλλά και σε όσους εργάζονται για την κατασκευή και συντήρηση των υποδομών μας. Συνεχίζουμε».

Σχετικά Άρθρα

Η Δήμαρχος Σερρών απένειμε το Χρυσό Μετάλλιο Αξίας στην Πρόεδρο του ΣτΕ

otavoice

Κομοτηνή: Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σ. Σακοράφα στον Περιφερειάρχη Χρ. Τοψίδη

otavoice

Ο Υφυπουργός Χρ. Τριαντόπουλος στον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας

otavoice

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

otavoice

Πρότυπο το παρατηρητήριο Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Κρήτης

otavoice

Καλαμαριά: Αναστολή των οικοδομικών αδειών στο Καραμπουρνάκι

otavoice