OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δήμαρχος Χανίων: «Να μη νιώσει κανένα παιδί τον αποκλεισμό»

Σε περισσότερες από 260 οικογένειες θα διατεθούν και αυτή τη σχολική χρονιά, σχολικά είδη από το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής, ΑμεΑ και Ισότητας του Δήμου Χανίων. 

Η διανομή θα πραγματοποιείται από τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022,  σε μαθητές που οι οικογένειες τους είναι δικαιούχοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου, κοινωνικά ευάλωτες ομάδες και Ρομά, στον χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου και στο Κέντρο Κοινότητας Ρομά – Παράρτημα Σούδας.

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης σε δήλωσή του υπογραμμίζει: «Και φέτος, ο Δήμος Χανίων έχει ανοιχτή μια μεγάλη αγκαλιά για όλα τα παιδιά, για μην υπάρξει κανείς στον Δήμο μας, που θα νιώσει αποκλεισμό. Από τις μεγάλες παρεμβάσεις στα σχολικά κτήρια και τους εξωτερικούς χώρους, έως τα τετράδια και τα μολύβια του κάθε παιδιού, θέλουμε το σχολείο να είναι το μέρος όπου το κάθε παιδί θα νιώθει ασφαλές και χαρούμενο». 

Επισημαίνεται ότι τα σχολικά είδη που θα διατεθούν περιλαμβάνουν: νέες τσάντες, τετράδια, μαρκαδόροι και μολύβια, καθώς και όλα τα απαραίτητα που θα εφοδιάσουν μαθητές,  εκπαιδευτικούς και γονείς για μια αποτελεσματική εκπαιδευτική διαδικασία, ενάντια στον σχολικό και κοινωνικό αποκλεισμό και τη σχολική διαρροή.

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ελένη Ζερβουδάκη σημείωσε μεταξύ άλλων: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι, που για μία ακόμα χρονιά, συμβάλλουμε στην αξιοπρεπή πρόσβαση στην εκπαίδευση. Προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε ότι τα βασικά σχολικά είδη δε θα λείψουν από κανένα μαθητή και από κανένα σπίτι, ενόψει της αρχής της νέας σχολικής χρονιάς».

Παρών στη διαδικασία της συσκευασίας των σχολικών ειδών, ήταν και ο Πρόεδρος του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. του Δήμου Χανίων, Στέλιος Βαλυράκης.

Η προμήθεια των σχολικών ειδών, τέλος, υλοποιήθηκε με δαπάνη του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής Προστασίας ΑμεΑ και Ισότητας του Δήμου Χανίων, ενώ αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια ήταν τα S/M “SYN.KA.” και “Σκλαβενίτης”.

 

Σχετικά Άρθρα

Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στο Δήμο Καβάλας

otavoice

Επίσκεψη Υφυπουργού Μακεδονίας και Θράκης στον Δήμαρχο Κιλκίς

otavoice

Δ.Τρικκαίων: Σε Ξυνιάδα και Μουζάκι ο Ν. Σακκάς

otavoice

Κ. Τζιούμης: «Τα συνεργεία του δήμου κάνουν δουλειά καθημερινά στην πόλη και στα χωριά μας»

otavoice

1 εκ.ευρώ για την αναστήλωση του Αρχαίου Θεάτρου Σικυώνας

otavoice

Δήμος Αγράφων: Άσκηση ετοιμότητας «ΛΟΓΓΙΤΣΙ 2024»

otavoice