OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Ανοίγουν τις πύλες τους, οι Παιδικοί & Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Κηφισιάς

Σήμερα, Πέμπτη (1/9) ανοίγουν οι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Κηφισιάς για τη σχολική περίοδο 2022 – 2023. Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, καλωσόρισε τους παλαιούς & νέους μαθητές στην οικογένεια των δομών Προσχολικής Αγωγής του Δήμου Κηφισιάς, που θα φιλοξενηθούν σε ανακαινισμένους Σταθμούς και θα παρακολουθήσουν εκπαιδευτικά προγράμματα.

Τα αποτελέσματα επανεγγραφών – εγγραφών για το σχολικό έτος 2022-2023, έχουν αναρτηθεί στη σελίδα: https://www.kifissia.gr/el/koinonikesypiresiesPedia

Σήμερα Πέμπτη (1/9), οι Σταθμοί θα λειτουργήσουν με τα περσινά παιδιά των επανεγγραφών όπου από το πρωί οι γονείς τους έχουν ενημερωθεί τηλεφωνικά από το Τμήμα Προσχολικής Αγωγής του Δήμου, εξαιτίας τεχνικών προβλημάτων.

Μόλις αντιμετωπιστούν τα τεχνικά προβλήματα, που δεν οφείλονται στον Δήμο θα ειδοποιηθούν οι επιτυχόντες των εγγραφών και οι επιλαχόντες των βρεφικών θέσεων, βάσει μορίων. Ακολούθως η Υπεύθυνη της κάθε δομής θα ενημερώνει τους γονείς για τη διαδικασία της σχολικής προσαρμογής.

Οι κάτοχοι voucher από την ΕΕΤΑΑ παρακαλούνται να αποστείλουν με την ανακοίνωση των σχετικών αποτελεσμάτων άμεσα το voucher μαζί με ένα τηλέφωνο επικοινωνίας στα mails: [email protected] ή [email protected] ή  [email protected] .

Όλα τα νήπια έχουν ενταχθεί κανονικά στις δομές του Δήμου, ενώ γίνεται προσπάθεια να ενταχθούν και όλα τα βρέφη

Οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Κηφισιάς υποδέχονται τα παιδιά σε ανακαινισμένους χώρους, καθώς κατά τη διάρκεια των καλοκαιριών μηνών έχουν ολοκληρωθεί σημαντικά έργα και παρεμβάσεις. Τα έργα γίνονται με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων μέσω του Υπουργείου Εσωτερικών ύψους 450.000 ευρώ, που εξασφάλισε ο Δήμος. Το πρόγραμμα αφορά σε εργασίες για τη μετάβαση των παιδικών/βρεφονηπιακών σταθμών στο νέο θεσμικό πλαίσιο αδειοδότησης (π.δ. 99/2017).

Σε δύο παιδικούς σταθμούς συνεχίζονται οι εργασίες, οι οποίες ολοκληρώνονται στις επόμενες ημέρες.

Ο παιδικός σταθμός «ΝΕΛΛΗ ΚΟΚΟΡΙΝΟΥ» θα λειτουργήσει στις 5/9.

Ο παιδικός σταθμός ΧΑΝ στις 16/9 και τα παιδιά (ηλικίας των 2,5 ετών και άνω) θα φιλοξενηθούν προσωρινά στο σταθμό «LALALAND» (KHΦΙΣΟΥ 48).

Επιπλέον, έχουν πραγματοποιηθεί εργασίες συντήρησης κλιματιστικών μονάδων και καυστήρων, αποψιλώσεις αύλειων χώρων, καθώς και καθαρισμοί στις ταράτσες των σχολείων προκειμένου να προληφθούν καταστάσεις εισροής υδάτων κατά τη χειμερινή περίοδο.

Στην κατεύθυνση της συνεχούς βελτίωσης του ήδη υψηλού επιπέδου υπηρεσιών που προσφέρουν οι παιδικοί σταθμοί στα παιδιά, ο Δήμος Κηφισιάς δημιουργεί δύο νέες δομές προσχολικής αγωγής μέσα στην επόμενη χρονιά.

Συγκεκριμένα:

– σε κτήριο κληροδοτήματος που βρίσκεται στο κέντρο της Κηφισιάς

– προχωρά η διαδικασία δημοπράτησης νέου χώρου στον Δήμο μας, μετά από τη σχετική έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Τέλος, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής κ. Ευάγγελος Αυλήτης ευχήθηκε ολόψυχα η νέα σχολική χρονιά για τους μικρούς πολίτες του Δήμου, να είναι γεμάτη από χαρά, φαντασία και δημιουργικότητα.

Σχετικά Άρθρα

Π.Ν.Α: Απολογιστική Εκδήλωση για το ΕΣΠΑ Νοτίου Αιγαίου 2014-2020

otavoice

Δήμος Νοτίου Πηλίου: Συνεχείς εργασίες στον Πλατανιά

otavoice

Έρχονται οι «Ημέρες Περιβάλλοντος 5» στο Δήμο Ελασσόνας

otavoice

Mια όμορφη βραδιά στο Μουσείο της Θήβας – 3ο Φεστιβάλ Οινογνωσίας

otavoice

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συναυλία του Δημοτικού Ωδείου Άργους Ορεστικού

otavoice

«Νίκος Χαρδαλιάς: «Η Αττική και ο λόγος που είμαι στην πολιτική»

otavoice