OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Πολιτιστικά Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δήμος Αμφίπολης: 1ο Συμπόσιο Τέχνης στο Ροδολίβος, 28 – 31 Ιουλίου

Ο Δήμος Αμφίπολης και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αμφίπολης σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών προσκαλούν τους ενδιαφερόμενους στο 1ο Συμπόσιο Τέχνης του Δήμου Αμφίπολης (28 – 31 Ιουλίου 2022) στην έδρα του Δήμου Αμφίπολης, στο Ροδολίβος.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού.

Το 1ο Συμπόσιο Τέχνης του Δήμου Αμφίπολης ξεκινά στις 28 Ιουλίου με μια μεγαλειώδη εκδήλωση η οποία θα πραγματοποιηθεί στον αρχαιολογικό χώρο των Πρωτοβυζαντινών Εκκλησιώνστην Ακρόπολη της Αρχαίας Αμφίπολης. 

Στόχος του 1ου Συμποσίου Τέχνης είναι η ανάδειξη της Τέχνης μέσα από την ματιά Τοπικών Καλλιτεχνών. Καλλιτέχνες όπως: Εικαστικοί, Γλύπτες, Ξυλογλύπτες, καλλιτέχνες Ψηφιδωτού, Γυαλιού Πηλού, Μουσικής, θα πλαισιώσουν με την παρουσία τους και τις δημιουργίες τους το 1ο Συμπόσιο Τέχνης. 

Η Ιστορία και ο Πολιτισμός της περιοχής θα αποτελέσουν την έμπνευσητων Καλλιτεχνών με κορύφωση μια διευρυμένη καλλιτεχνική δημιουργίαηοποία ως στόχο έχει να φέρει στο φως αναπάντητα ερωτήματα ως προς τηνιστορία του Τύμβου Καστά. 

Επιχειρεί να ερευνήσει τον τρόπο με τον οποίο η καλλιτεχνική δημιουργίαεμπλουτίζεται, ενσωματώνει πρακτικές και παρουσιάζεται μέσα από το χρόνοως αποτέλεσμα και φυσική ροή. 

Η πολιτιστική ανάπτυξη του Δήμου Αμφίπολης αποτελούσε και συνεχίζει να αποτελεί θέμα πρώτης προτεραιότητας, με την καλλιτεχνική έκφρασηναεκδηλώνεται μέσα από καλλιτεχνικές δραστηριότητες οι οποίες αποτελούντοκύτταρο της πολιτιστικής μας δημιουργίας. 

Η έναρξη του 1ου Συμποσίου Τέχνης θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28 Ιουλίου στις 19: 00 με μια λαμπρή εκδήλωση στον αρχαιολογικό χώροτωνΠρωτοβυζαντινών Εκκλησιών στην Ακρόπολη της Αρχαίας Αμφίπολης. Η πρώτη βραδιά θα κλείσει με λυρική μουσική από την μουσικολόγο, βιολονίστα, σοπράνο – συνθέτη κα Μίσχου Χρυσούλα η οποία έλκει την καταγωγή της από τον Δήμο. 

Η έναρξη της εκδήλωσης, Πέμπτη 28 Ιουλίου, περιλαμβάνει χαιρετισμό και ομιλίες με θέμα τον Τύμβο Καστά΄: 

του Υπουργού Υποδομών & Μεταφορών κου Κώστα Καραμανλή, 

της Γενικής Γραμματέως Σύγχρονου Πολιτισμού του ΥπουργείουΠολιτισμού & Αθλητισμού κας Ελένης Δουνδουλάκη, 

του Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Σερρών κου Σπυρόπουλου Παναγιώτη, 

του Δημάρχου Αμφίπολης κου Φρανστανλή Στέργιου και 

της Προϊσταμένης Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών κας Δήμητρας Μαλαμίδου.

Το 1ο Συμπόσιο Τέχνης Δήμου Αμφίπολης θα τιμήσει με την παρουσίατου ο κος Γιώργος Τσούκαλης, Διευθυντής του Πολιτιστικού Ομίλου UNESCOΠειραιώς και Νήσων & του Διεθνούς Πολιτιστικού ΟργανισμούInternational Action Art στην Ελλάδα όπως και πολλοί άλλοι προσκεκλημένοι. 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΔΩ 

Σχετικά Άρθρα

Μεγάλη συμμετοχή στην εθελοντική αιμοδοσία του Δήμου Ιλίου

otavoice

Τοποθετήθηκαν οι πρώτοι καφέ κάδοι στον Δήμο Αιγάλεω

otavoice

Ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής

otavoice

Ολοκληρώθηκε ο 8ος κύκλος του εκπαιδευτικού προγράμματος της ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ

otavoice

Ο Ισίδωρος Μάδης νέος πρόεδρος του ΣΠΑΥ

otavoice

Ο Δήμος Σαρωνικού πρώτος στην ιστορία της Ελλάδας που θα παράγει επεξεργάσιμα δεδομένα

otavoice