OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Συνάντηση του Δημάρχου Πύργου με τον Υφυπουργό Εξωτερικών Κώστα Φραγκογιάννη

Παναγιώτης Αντωνακόπουλος: «Σχέδιο και κινήσεις για επενδύσεις στον τουριστικό τομέα»

Με μια πλούσια ατζέντα θεμάτων, άκρως επενδυτικού χαρακτήρα, συναντήθηκε ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος με τον υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για την Οικονομική διπλωματία και εξωστρέφεια, Κώστα Φραγκογιάννη.

Στη συνάντηση συμμετείχε ενεργά και η βουλευτής Ηλείας ΝΔ Διονυσία Αυγερινοπούλου, καθώς κι ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου δημάρχου και αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Γιώργος Καραστέργιος. Κατά τη διάρκεια της πολύ εποικοδομητικής συζήτησης, ο κ. Αντωνακόπουλος είχε την ευκαιρία να τονίσει στον υφυπουργό τις επενδυτικές δυνατότητες που έχει ο Νομός Ηλείας, και κυρίως ο Πύργος, για θέματα που αφορούν στην σύγχρονη οικονομία, κυρίως στον τουρισμό, στον αγροτοδιατροφικό κύκλο και στην εφαρμογή των νέων τεχνολογιών, όπως και την ενεργειακή ρύθμιση με την αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Όπως σημειώθηκε και από τις δύο πλευρές, στον Δυτικό κόσμο σήμερα αναπτύσσονται διαρκώς νέες τεχνολογίες, καθώς υπάρχει έντονα πλέον η απειλή της κλιματικής κρίσης. Καθώς τα αποθέματα των υδρογονανθράκων εξαντλούνται και η υπερθέρμανση του πλανήτη γίνεται ολοένα πιο απειλητική, κρίνεται μονόδρομος η αναζήτηση νέων ενεργειακών λύσεων. Προς αυτή την κατεύθυνση εξετάζονται οι πιο φιλόδοξες επενδύσεις.

«Ο υφυπουργός μας ενημέρωσε με ορισμένες πολύ ωφέλιμες πληροφορίες σχετικά με επενδύσεις ξένων κρατών στην χώρα μας, που βρίσκονται σε αναζήτηση τεράστιων αγροτικών εκτάσεων για ενοικίαση. Όπως το Ισραήλ και άλλα κράτη της Μεσογείου, που θέτουν ως προτεραιότητα την διατροφική κάλυψη των κατοίκων τους» δηλώνει ο Δήμαρχος Πύργου.

«Ένας ακόμη σημαντικός τομέας επενδύσεων είναι ο τουριστικός. Ήδη, υπάρχει ένα σχέδιο στην ευρύτερη περιοχή του Πύργου, αλλά εμείς προτείναμε και κάποιες επιπλέον περιοχές στα διοικητικά όρια του δήμου, πέραν της επένδυσης που θα κάνει το Aldemar» συμπλήρωσε ο κ.Αντωνακόπουλος, κάνοντας παράλληλα λόγο για επενδύσεις στη μεταποίηση της μαύρης σταφίδας.

Αναφερόμενος στα στοιχεία εκείνα που μπορεί να κάνουν έναν τόπο ελκυστικό στους επενδυτές, ο Δήμαρχος Πύργου υπογράμμισε ότι: «Κάθε επενδυτής θέλει να ξέρει τη χρήση γης, την αναπτυξιακή ζώνη της περιοχής, την διαθέσιμη ενέργεια, τα δίκτυα της περιοχής. Εμείς σ’ αυτή την κατεύθυνση μαζί με άλλους φορείς όπως η ΠΔΕ και τη ΔΕΔΑ διασφαλίσαμε την επένδυση για φυσικό αέριο στην περιοχή του Πύργου. Επίσης προσδοκούμε και θεωρούμε ότι θα γίνει επιτέλους ο δρόμος Πάτρα-Πύργος.

Και παράλληλα αναδεικνύουμε στο μέγιστο βαθμό το αίτημα για τον δρόμο Πύργος-Καλαμάτα, καθώς και το θέμα της επαναλειτουργίας της σιδηροδρομικής γραμμής. Μια τέτοια εξέλιξη μας φέρνει κοντά σε δύο αεροδρόμια, του Αράξου και της Καλαμάτα. Το λιμάνι μας αναπτύσσεται και γίνονται επενδύσεις ύψους 6 εκατ. ευρώ, κι επίσης είμαστε μια πόλη με ευρυζωνικό δίκτυο ενώ παράλληλα έχουμε ενταχθεί στα προγράμματα smart city» κατέληξε. Και ευχαρίστησε την κ. Αυγερινοπούλου για την πολύτιμη βοήθειά της. «Έναν σύμμαχο στα θέματα της πόλης», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά Άρθρα

Δ.Ραφήνας-Πικερμίου: Σύσκεψη για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας

otavoice

Παρέμβαση υπουργών για το έργο της γέφυρας “Μπελεγρίνο” ζητά ο δήμαρχος Ν. Πηλίου

otavoice

Δ.Νέας Ιωνίας: Συνεργασία Μανούρη-Ασκητή για ενίσχυση κοινωνικών δομών και υγείας

otavoice

Συνεργασία Δ.Κουρέτα και Ν. Σακκά για το Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων

otavoice

Ο θεσμός των ΤοΣΠΠα και η συμμετοχή των πολιτών ως μέσο για περιορισμό της παραβατικότητας στις γειτονιές

otavoice

Απαγόρευση αλιείας σε λίμνες, ποτάμια, από 1/4 στην ΠΕ Τρικάλων

otavoice