OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου: Ευαισθητοποίηση των δημοτών για τον HIV και τις Ηπατίτιδες B & C

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και συνεχίζεται η δράση ενημέρωσης – πρόληψης- εξέτασης που διοργάνωσε ο Δήμος, σε συνεργασία με την Ανεξάρτητη Ανθρωπιστική Οργάνωση Praksis για τον ιό HIV και τις Ηπατίτιδες B & C

Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου, σε συνεργασία με την Ανεξάρτητη Ανθρωπιστική Οργάνωση Praksis, στο πλαίσιο των προγραμμάτων για την πρόληψη και προαγωγή υγείας, υλοποιεί δράση με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των δημοτών για τον HIV και τις Ηπατίτιδες B & C.

Μέχρι σήμερα η Κινητή Μονάδα της PRAKSIS φιλοξενήθηκε στις 13 Μαΐου στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου στο Μοσχάτο και στις 10 Ιουνίου στην πλατεία Παναγιώτη Βακαλόπουλου στον Ταύρο. Εξειδικευμένοι ιατροί υλοποίησαν δωρεάν εξετάσεις, ανώνυμα και εμπιστευτικά για τον ιό HIV και για τις ηπατίτιδες B & C σε 30 δημότες-κατοίκους, οι οποίοι έλαβαν άμεσα τα αποτελέσματα των εξετάσεων τους. Παράλληλα διανεμήθηκε έντυπο ενημερωτικό υλικό σχετικό με το θέμα.

Η δράση θα επαναλαμβάνεται για το επόμενο διάστημα (εκτός από τον Αύγουστο), κάθε δεύτερη Παρασκευή του μήνα και στις 2 κοινότητες εναλλάξ, στην πλατεία Ταξιάρχη Παπαντώνη στο Μοσχάτο και στην πλατεία Παναγιώτη Βακαλόπουλου στον Ταύρο από ώρα 11.00 έως 13.30.

Κατά την υλοποίηση του προγράμματος τηρήθηκε το απαραίτητο πρωτόκολλο της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19.

Σχετικά Άρθρα

Προβολή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην Ισπανική κρατική τηλεόραση

otavoice

Δήμαρχος Νισύρου: Να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση της κακοποίησης παιδιών

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «Σπάμε τη διαπλοκή, βάζουμε τέλος στα “φακελάκια”»

otavoice

Χάρης Δούκας: «Το έργο της Διπλής Ανάπλασης αποκτά σφυγμό»

otavoice

Κ. Γιουτίκας: Νέος κύκλος μετρήσεων με το ΑΠΘ για την δυσοσμία στον Εύοσμο

otavoice

Χρηματοδότηση 485.000 ευρώ για έργα οδοποιίας στον δήμο Τήνου

otavoice