OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

“Δύναμης Ανάπτυξης”: Ολοκληρώθηκε η πιλοτική δράση συλλογής και θρυμματισμού κλαδεμάτων

Απόλυτη επιτυχία είχε η πιλοτική δράση αποκομιδής κλαδεμάτων από τις οικείες των πολιτών. Επί ένα μήνα, κάθε σαββατοκύριακο, η ομάδας πήγαινε από οικία σε οικία με φορτηγό και ρυμουλκούμενο θρυμματιστή και μάζευε τα κλαδέματα από τους κήπους τους. Η συμμετοχή των κατοίκων των οικισμών Διώνης, Ντραφίου και Ν. Βουτζά ξεπέρασε κάθε προσδοκία, κάτι που αφενός φανερώνει την μεγάλη ανάγκη για αποκομιδή και αφετέρου την εμπιστοσύνη των δημοτών στις δράσεις.

Τα αποτελέσματα και οι μετρήσεις που έκανε η παράταξη “Δύναμη Ανάπτυξης” είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικά καθώς αποδεικνύουν ότι εάν οι Δήμοι επέλεγαν τον τρόπο αυτό για να συλλέγουν τα κλαδέματα των κήπων των δημοτών, θα εξοικονομούσαν χρήματα, υπαλλήλους και οχήματα, όμως παράλληλα θα μείωναν και τη ρύπανση που προκαλούν οι διαδρομές των φορτηγών.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της παράταξής μας κ. Ανδρέας Βασιλόπουλος, «Τα πλήρη αποτελέσματα της πιλοτικής μας δράσης θα σταλούν στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) με στόχο η μέθοδος να υιοθετηθεί γενικότερα. Είμαι αισιόδοξος ότι θα δοθεί λύση με το σωστό τρόπο στο χρόνιο πρόβλημα αποκομιδής βλαστικών, ειδικά σε δήμους όπως είναι ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου.»

Σχετικά Άρθρα

Ν. Χαρδαλιάς: «Σπάμε τη διαπλοκή, βάζουμε τέλος στα “φακελάκια”»

otavoice

Χάρης Δούκας: «Το έργο της Διπλής Ανάπλασης αποκτά σφυγμό»

otavoice

Κ. Γιουτίκας: Νέος κύκλος μετρήσεων με το ΑΠΘ για την δυσοσμία στον Εύοσμο

otavoice

Χρηματοδότηση 485.000 ευρώ για έργα οδοποιίας στον δήμο Τήνου

otavoice

Έγκλημα στα Τέμπη: Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή Αγοραστού

otavoice

Π.Δ.Ε: Παρουσιάστηκε στο Αγρίνιο το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020

otavoice